Στα 50 χλμ το όριο ταχύτητας στη Γρίβα Διγενή

{loadposition ba_textlink}

Η απόφαση λήφθηκε μετά από μεγάλο αριθμό παραπόνων από πολίτες που χρησιμοποιούν την πολυσύχναστη λεωφόρο, αφού μετά την εγκατάσταση των δύο καμερών καταγράφονταν αρχικά γύρω στις 800 καταγγελίες το 24ωρο, ενώ κάποιοι είχαν ήδη αρχίσει να χάνουν το δικαίωμα να οδηγούν λόγω βαθμών ποινής.

Ο νέος Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Χαραλάμπους, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, είπε ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης οφείλεται σε μια μελέτη που διεξάγει το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε σχέση με τη διάβαση πεζών που βρίσκεται στη λεωφόρο. Να σημειωθεί ότι τα Δημόσια Έργα διαφωνούσαν με την αύξηση του ορίου ταχύτητας εκφράζοντας τη θέση ότι κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων.

“Όταν επιλυθεί αυτό το ζήτημα -κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα- τότε θα εφαρμοστεί η απόφαση”, είπε και πρόσθεσε ότι τα Δημόσια Έργα θα πρέπει να αλλάξουν και τις πινακίδες με το νέο όριο ταχύτητος.

Ο κ. Χαραλάμπους είπε, επίσης, η Τροχαία συνεχίζει να προβαίνει σε καταγγελίες με βάση το υφιστάμενο όριο ταχύτητας οι οποίες σήμερα ανέρχονται γύρω στις 200 το 24ωρο.

Είπε, επίσης, ότι από τον καιρό που εγκαταστάθηκαν οι κάμερες δεν έχουν σημειωθεί δυστυχήματα στη συγκεκριμένη λεωφόρο.

Πηγή: KYΠΕ