Στα “μαλακά” ο Πιστόριους – Πέντε χρόνια φυλάκιση

{loadposition ba_textlink}

Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα άνοιξε την τελευταία συνεδρίαση στη δίκη του Οσκαρ Πιστόριους αρχίζοντας την ανάγνωση της απόφασης για την επιβολή της ποινής.

Η Τοκοζίλε Μασίπα έκρινε τον Οσκαρ Πιστόριους ένοχο για φόνο εξ αμελείας. Η ποινή του είναι πέντε χρόνια φυλάκισης και απορρίφθηκε το αίτημα για κατ’ οίκον κράτηση.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε αρχικά κάθειρξη 10 ετών για τον δράστη της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την ποινή του αθλητή, η ψυχολόγος του Λορ Χάρτσενμπεργκ, η οποία κλήθηκε από την υπεράσπιση να καταθέσει, είχε πει πως “έχουμε μπροστά μας έναν τσακισμένο άνθρωπο, που έχει χάσει τα πάντα”.

“Έχει χάσει την ηθική και επαγγελματική του υπόληψη, έχει χάσει τους φίλους του, έχει χάσει την καριέρα του και κατά συνέπεια τη δυνατότητα να κερδίσει τα προς το ζην και την οικονομική του ανεξαρτησία” είπε η ψυχολόγος. “Σε συναισθηματικό επίπεδο, η εικόνα που έχει για τον ίδιο, για την αξία του και για την ταυτότητά του έχει πληγεί σοβαρά” πρόσθεσε.

Απαντώντας στις δηλώσεις της ψυχολόγου, ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ επικεντρώθηκε στην οδύνη της οικογένειας του θύματος: “Εδώ έχουμε έναν τσακισμένο άνθρωπο, αλλά είναι εν ζωή” είπε.

Επιπλέον, ο Τζερι Νελ παρατήρησε: “μας κάνει εντύπωση που η ψυχολόγος δεν ανέφερε το παραμικρό για τη νέα σχέση που διατηρεί ο Πιστόριους”.
Οι γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ είχαν δηλώσει απογοητευμένοι με την απόφαση του δικαστηρίου, που σήμαινε ουσιαστικά απαλλαγή του Πιστόριους από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.