Στην Κύπρο οι σοροί των επιβαινόντων του Diamond A42 (pics)

{loadposition ba_textlink}

Κατέφθασαν με το βραζιλιάνικο πολεμικό πλοίο της UNIFIL “CONSTITUICAO” στις 13.40 το οποίο μετέφερε τα πρώτα συντρίμμια από τη περιοχή του ατυχήματος.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας στις 15.00 κατέπλευσε και το δεύτερο πλοίο της UNIFIL, το γερμανικό “BRAUNSCHWEIG”, που μετέφερε και τον μεγαλύτερο όγκο από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους.

Τα συντρίμμια παραδόθηκαν στην Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων για εξέταση των αιτιών του δυστυχήματος.


Διαβάστε επίσης

Εντοπίστηκαν οι σοροί των επιβαινόντων του Diamond A42


Δύο τουρκικά πολεμικά πλοία συμμετείχαν στις έρευνες για το κυπριακό δικινητήριο

Ανακοίνωση του τουρκικού στρατού αναφέρει ότι το τουρκικό πολεμικό πλοίο Μπαρτίν και το επίσης πολεμικό Γιαβούζ συμμετείχαν στις έρευνες ανεύρεσης και διάσωσης που έγιναν χθες για το αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Πάφο με κατεύθυνση τον Λίβανο και έπεσε ανοιχτά της Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, η συνεισφορά των τουρκικών πολεμικών πλοίων έγινε σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Μπαρτίν βρίσκεται πέντε ναυτικά μίλια από το κοίτασμα του Ονασαγόρα και παρακολουθεί το SAIPEM 10000. Το πολεμικό πλοίο Γιαβούζ, το οποίο επίσης συμμετείχε στις έρευνες, ασκεί καθήκοντα επιτήρησης στα ανοιχτά του Λιβάνου.