Στο λιμανάκι του Λατσιού το πρωί της Κυριακής το κρουαζερόπλοιο «MS EUROPA 2»

{loadposition ba_textlink}

Από το σκάφος θα αποβιβαστούν με βάρκες του πλοίου στην προβλήτα του λιμανιού 300 περίπου Γερμανοί κυρίως περιηγητές που θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως χαιρέτησε την πρώτη επίσκεψη του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως πρόκειται για ένα καινούριο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, το πλέον πολυτελές στην Ευρώπη, το οποίο έκανε το πρώτο του ταξίδι το 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Οδυσσέως η περιοχή του Λατσιού αποτελεί ένα καινούριο προορισμό της εταιρείας, μετά τα λιμάνια της Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, ενώ τα κρουαζιερόπλοια της Hapag Lloyd αντιπροσωπεύονται στην Κύπρο για πάνω από 20 χρόνια .

Η επίσκεψη και η αποβίβαση των περιηγητών του κρουαζιερόπλοιου «MS EUROPA 2» στην περιοχή του Λατσιού, σημείωσε ο κ. Οδυσσέως, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, που θα αποτελέσει την αρχή για να συμπεριληφθεί το λιμανάκι του Λατσιού στο πρόγραμμα ναυτιλιακών πρακτορείων και στα σημεία που θα επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια και θα αποβιβάζουν τους περιηγητές, γεγονός που θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για την προώθηση και την ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού και θα εμπλουτίσει ποιοτικά το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς.

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς εκτίμησε επίσης πως η περιοχή του με όλα τα χαρίσματα και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει μπορεί να εξελιχτεί σε ένα ελκυστικό προορισμό για το ναυτικό τουρισμό και ιδιαίτερα για την προσέλκυση στο λιμανάκι του Λατσιού κρουαζιερόπλοιων που θα δώσουν ανάσες και νέες προοπτικές στην τουριστική βιομηχανία του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς.

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα με τον ΚΟΤ θα αναλάβουν τα θέματα οργάνωσης της υποδοχής των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου, κατέληξε ο κ. Οδυσσέως.

Πηγή: ΚΥΠΕ