Στο νοσοκομείο εκ νέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

{loadposition ba_textlink}

Νεώτερη Ενημέρωση 18:13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εισήχθη σήμερα αργά το απόγευμα σε Ειδικό Ωτορινολαρυγγολογικό Νοσοκομείο των Βρυξελλών, όπου του χορηγήθηκε εξειδικευμένη αγωγή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι καλά στην υγεία του και για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει απόψε στο Nοσοκομείο.

Προηγούμενη ενημέρωση 11:10

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για την εκπροσώπηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του ΕΛΚ

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη θα εκπροσωπήσει τόσο στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όσο και στη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα αναλύσει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενωρίτερα σήμερα, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου εισήχθη σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, ύστερα από παρατεταμένη ρινορραγία.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σε σχέση με την υγεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι ο Πρόεδρος εισήχθη νωρίς το πρωί σε νοσοκομείο των Βρυξελλών και αφού του παρασχέθηκε η δέουσα ιατρική και φαρμακευτική αγωγή έλαβε εξιτήριο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χριστοδουλίδης, επέστρεψε στο ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες, όπου θα παραμείνει για τις επόμενες 48 ώρες σύμφωνα και με τις οδηγίες των θεράποντων ιατρών.


Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη αναφορικά με επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο του ΕΛΚ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Joseph Daul, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση υγείας του και για την αδυναμία του να παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε σε λεπτομέρεια προς τους δύο συνομιλητές του τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την πρόσφατη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου.

Ύστερα από συνεννόηση, οι παρεμβάσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας θα γίνουν υπό τη μορφή γραπτών αναφορών οι οποίες θα διανεμηθούν τόσο προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και προς το σύνολο των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΕΛΚ.