Τα νομοσχέδια αφερεγγυότητας στο τραπέζι

{loadposition ba_textlink}

Την πρώτη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα τρία από τα έξι προσχέδια νομοσχεδίων που ετοίμασε η Κυβέρνηση για το νομοθετικό πλαίσιο αφερεγγυότητας, θα έχουν σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών και οι εμπειρογνώμονες που όρισαν τα κόμματα.

Κατά τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 στο Υπουργείο Οικονομικών, τα κόμματα θα καταθέσουν τα σχόλια τους για τα κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας εκκαθάρισης, την αναδιάρθρωση χρέους βιώσιμων επιχειρήσεων (examinership) και την εισαγωγή αναδιάρθρωσης χρέους και διαχείρισης βιώσιμων επιχειρήσεων (administration).

Τα υπόλοιπα τρία νομοσχέδια που θα διέπουν το πλαίσιο αφερεγγυότητας θα συζητηθούν στις 5 Νοεμβρίου.

Αυτά είναι το νομοσχέδιο για την εγκαθίδρυση και λειτουργία σχεδίων για φυσικά πρόσωπα και σχεδίου διατάγματος απαλλαγής οφειλών, το νομοσχέδιο για την ρύθμιση του επαγγέλματος του Συμβούλου Αφερεγγυότητας και το νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί πτωχεύσεως νόμο.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου αφερεγγυότητας μέχρι το τέλος του 2014.

Από πλευράς των κομμάτων έχουν οριστεί οι Κρις Τριανταφυλλίδης εκ μέρους του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κολοκασίδης εκ μέρους του ΔΗΚΟ, Τάσος Γιασεμίδης εκ μέρους της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Συλλούρης εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ, Πάρης Μαυρομμάτης εκ μέρος των Οικολόγων και Στέλιος Αμερικάνος εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών. Το ΑΚΕΛ επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί.