«Θα επιταχυνθεί ο ρυθμός των ενεργειών μας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους»

{loadposition ba_textlink}

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Γαλλία θα «επιταχύνει το ρυθμό των ενεργειών της» προκειμένου να «πλήξει με σφοδρότητα την τρομοκρατική οργάνωση» Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο Ιράκ.

«Τη νύχτα αυτή μία στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράκ» διεξήχθη «από το συνασπισμό στο δυτικό Κιρκούκ, μία περιοχή που ελέγχει σήμερα το Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους). Επιτύχαμε όλους μας τους στόχους» δήλωσε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου μετά το πέρας της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Επιτύχαμε όλους μας τους στόχους, 12 στόχοι είχαν οριστεί, 12 επλήγησαν» επέμεινε ο Ολάντ.

«Ο ρυθμός των ενεργειών μας θα επιταχυνθεί» προκειμένου να «πλήξουμε με σφοδρότητα την τρομοκρατική οργάνωση» αυτή, τόνισε ο ίδιος.

Οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ένα οπλοστάσιο και ένα κέντρο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών στην περιοχή του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών που το γενικό επιτελείο στρατού της Γαλλίας παρουσίασε ως μαζικούς.

Η επιδρομή αυτή, στην οποία συμμετείχαν γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν κτίρια στα οποία οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «κατασκεύαζαν παγίδες, τους εκρηκτικούς τους μηχανισμούς, τα όπλα προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον των ιρακινών δυνάμεων» είπε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Γαλλίας, Πιερ ντε Βιλιέ.

«Ρίξαμε περίπου 70 βόμβες, (ανάμεσά τους) 12 βόμβες κατευθυνόμενες στο στόχο τους με λέιζερ και ήμασταν εύστοχοι», τόνισε.

Επρόκειτο για την 7η επιδρομή των γαλλικών δυνάμεων και την πρώτη συμμετοχή τους σε ένα μαζικό βομβαρδισμό αφότου το Παρίσι είχε δεσμευτεί στα τέλη Σεπτεμβρίου να συμμετάσχει στο συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αρχηγό.

Από τον Αύγουστο ο συνασπισμός έχει εξαπολύσει περισσότερες από 600 επιδρομές σε Ιράκ και Συρία.

newsbeast.gr, επίσημος συνεργάτης του 24h.com.cy