Θέλουν να τα κουκουλώσουν με τις υπερωρίες των γιατρών

{loadposition ba_textlink}

Κομματικών παρεμβάσεων συνέχεια, στο θέμα διερεύνησης των καταγγελιών εναντίον γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού σχετικά με καταδολίευση δημοσίου χρήματος μέσω των υπερωριών που έγραφαν, δηλώνοντας συνηθισμένα ιατρικά περιστατικά ως επείγοντα προκειμένου να εργάζονται απογευματινές ώρες και αργίες. Όπως έγκυρα πληροφορούμαστε ο διορισμός ερευνώντος λειτουργού για την εκ νέου διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών φαίνεται να δημιούργησε αναστάτωση μεταξύ των εμπλεκομένων, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς το κλείσιμο της υπόθεσης.

Γι’ αυτό το λόγο ο καθένας χρησιμοποιεί τις κομματικές διασυνδέσεις του προς επίτευξη αυτού του στόχου, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άτομα των κομματικών μηχανισμών προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον ερευνώντα λειτουργό. Όπως είχαμε γράψει σε πρόσφατο δημοσίευμά μας, ως ερευνών λειτουργός έχει διοριστεί ο Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού Γ. Γεωργίου και στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι η 4η έρευνα που διεξάγεται σχετικά με τη διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών. Κι ενώ σύμφωνα με το πόρισμα του πρώτου Ιατρικού Λειτουργού Δρα. Χρίστου Καισή, φαίνεται να υπήρχαν ευθύνες οι οποίες απαιτούσαν περαιτέρω διερεύνση της όλης υπόθεσης, όλως παραδόξως, πλην του γεγονότος ότι αποφασίστηκε να σταματήσει κάθε διερεύνηση του θέματος, υπήρξαν και έντονες προσπάθειες κουκούλωσής της μέσω παρεμβάσεων τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από διάφορα πολιτικά κόμματα. Συνεπώς, το ερώτημα που γεννάται είναι αν αυτή τη φορά θα αφεθεί ο νέος ερευνώντας λειτουργός να επιτελέσει απερίσπαστος μέχρι τέλους το έργο του και να αποδωθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν. Πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί ουδείς να καταθέσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα “24” που κυκλοφόρησε την Κυριακή 19/10/2014