Θέλουν τον Ομπάμα δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο

{loadposition ba_textlink}

Δεν φαίνεται να δελεάζεται -προς το παρών, τουλάχιστον- από το ενδεχόμενο να αναλάβει μία θέση δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Αυτό θα ήταν «πολύ μοναστικό», εξήγησε ο ίδιος.

«Λατρεύω το δίκαιο, διανοητικά » εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο εβδομαδιαίο περιοδικό New Yorker.

«Λατρεύω να εξετάζω προσεκτικά τα προβλήματα. Λατρεύω να διδάσκω. Τα μαθήματα και η συνδιαλλαγή με τους φοιτητές μου λείπουν», συνέχισε ο Ομπάμα, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δώσει ελάχιστες ενδείξεις για το τι πρόκειται να κάνει μετά την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο τον Ιανουάριο του 2017.

«Όμως πιστεύω ότι το να είμαι δικαστής (στο Ανώτατο Δικαστήριο) είναι λιγάκι πολύ μοναστικό για εμένα. Ειδικά έχοντας περάσει 6 χρόνια – και θα είναι 8 συνολικά – σε αυτό το περιοριστικό περιβάλλον, πιστεύω ότι θα έχω ανάγκη να βγω λίγο περισσότερο» προσέθεσε ο ίδιος.

Οι δηλώσεις αυτές προσλαμβάνουν μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς ακολουθούν τα σχόλια του Λίον Πανέτα, του πρώην αρχηγού της CIA και πρώην υπουργού Άμυνας, που πρόσφατα αναφέρθηκε στην κλίση του Ομπάμα στο δίκαιο με ύφος μάλλον επικριτικό παρά κολακευτικό, προωθώντας το βιβλίο του Worthy Fights.

Ο πρόεδρος «προσεγγίζει τα προβλήματα με τη λογική ενός καθηγητή νομικής» είχε τονίσει ο Πανέτα, άνθρωπος του μηχανισμού εξουσίας της Ουάσιγκτον, που είχε συνεργαστεί 4 χρόνια με τον Ομπάμα και είχε εγκαταλείψει την πολιτική το 2013 για να αποσυρθεί στη φάρμα του στο Μοντερέι στην Καλιφόρνια.

«Αυτό δεν είναι κακό αφ’ εαυτού. Θέλουμε έναν πρόεδρο ο οποίος στοχάζεται σε βάθος για τα προβλήματα. Όμως η εμπειρία μου στην Ουάσιγκτον μου λέει ότι η λογική από μόνη της δεν αρκεί», είχε υπογραμμίσει ο Πανέτα.

newsbeast.gr, επίσημος συνεργάτης του 24h.com.cy