Την Τρίτη η εξαγγελία νέων μέτρων αντίδρασης για τουρκικές προκλήσεις

{loadposition ba_textlink}

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «κατά τη σημερινή Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για τις παρατηρηθείσες παραβιάσεις της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας από το ερευνητικό σκάφος Barbaros και τα πολεμικά σκάφη που το συνοδεύουν.

Ομόφωνη και καταδικαστική ήταν η θέση του συνόλου των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για τις εν λόγω απαράδεκτα παράνομες ενέργειες.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς για το σύνολο των μέχρι σήμερα ενεργειών της Κυβέρνησης όπως αυτές είχαν αποφασισθεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων στις 7 Οκτωβρίου, μετά την παράνομη έκδοση από την Τουρκία της οδηγίας προς ναυτιλλoμένους. Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τα όσα επισυνέβησαν από την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια, μέσα σε ένα κλίμα συναντίληψης, ακούστηκαν εισηγήσεις και κατατέθηκαν προτάσεις από το σύνολο των Αρχηγών των Κομμάτων και τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, ενώ αύριο θα ολοκληρωθεί η ανταλλαγή απόψεων και η εξαγγελία των περαιτέρω μέτρων αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα».