Τίτλοι τέλους για τον Δήμαρχο Πάφου;

 

Όλα δείχνουν ότι η πολιτική καριέρα του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα τερματίζεται με τον χειρότερο τρόπο. Είναι προφανές ότι από την στιγμή που το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της Aristο Developers, το τέλος της πολιτικής του διαδρομής είναι προδιαγεγραμμένο.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΗΚΟ στην οποία αναφέρει επί λέξη: «Μέχρι την ολοκλήρωση της υπόθεσης, είναι αυτονόητο ότι αναστέλλεται η συμμετοχή του κ. Βέργα στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, στην οποία είναι ex officio μέλος, ως Δήμαρχος».

Είναι φυσικό πως με την λήξη της τετραήμερης κράτησης του Δημάρχου Πάφου για διευκόλυνση των ανακρίσεων, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του στη θέση του Δημάρχου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΚΟ στην Πάφο και το ίδιο το κόμμα δεν έχουν ανακοινώσει κάτι σχετικό, φαντάζει όμως εξαιρετικά δύσκολο για το Σάββα Βέργα να παραμείνει στη θέση του. Ομοίως και για το ΔΗΚΟ που δεν έχει την πολυτέλεια να στηρίζει το Δήμαρχο της πόλης, μέρι την οριστική και αμετάκλητη ετυμηγορία της δικαιοσύνης για την υπόθεση της Aristo.

Την Πέμπτη το βράδυ ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA αποκάλυψε επιστολή που έστειλε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας προς τον Σάββα Βέργα, με την οποία του ζητούσε να μην δώσει άδεια για τα οικόπεδα της Aristo στην περιοχή «Σκαλί» της Πάφου, γιατί θα ήταν πράξη παράνομη. Για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί ο Δήμαρχος Πάφου προχώρησε στην συγκεκριμένη αδειοδότηση, αγνοώντας προκλητικά τις συστάσεις της Γενικής Εισαγγελίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη με εντολή του Γενικού Εισαγγελέα ανοίγουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Βέργα, αφού οι ανακριτικές αρχές έχουν βάσιμες υποψίες για την εμπλοκή του στην προαναφερθείσα απάτη των οικοπέδων της Aristo Developers, αλλά και για δύο συναυλίες του Σάκη Ρουβά και της Δέσποινας Βανδή. Τότε οι συναυλίες είχαν χαρακτηριστεί φιλανθρωπικές, ούτως ώστε τα έσοδα να δοθούν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Πάφου. Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν εδόθη ούτε ένα ευρώ. Ο Δήμαρχος Πάφου είχε αποφασίσει τότε να μην πληρωθεί φόρος θεάματος στον Δήμο Πάφου και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι οι συναυλίες οργανώθηκαν από ιδιωτική εταιρεία της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο σύζυγος της στενής του συνεργάτιδας στον Δήμο Πάφου.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν τα ονόματα των συνηγόρων του Σάββα Βέργα. Πρόκειται για τους ποινικολόγους Γιώργο Γεωργίου από την Λάρνακα και Αθανάσιο Κορφιώτη και Κυριάκο Κούσιο από την Λευκωσία. Στην ομάδα των συνηγόρων του κ. Βέργα εντάχθηκε και ο Χαράλαμπος Αποστολίδης, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, αδελφός της συζύγου του Δημάρχου Πάφου.

Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα “24” που κυκλοφόρησε την Κυριακή 19/10/2014