Τριμερής συνάντηση με θέμα τη διεύρυνση συνεργασίας

{loadposition ba_textlink}

Τρόπους περαιτέρω επέκτασής της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας και του τουρισμού θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, σήμερα στη Λευκωσία οι Υπουργοί Εξωτερικών , Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, Βενιζέλος, Shoukry και Κασουλίδης, αντίστοιχα.

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια των επαφών που είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η συνάντηση θα έχει, επίσης, προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ενόψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών των τριών Κυβερνήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στη συνάντηση, οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη μεταξύ τους συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, εξετάζοντας παράλληλα τρόπους περαιτέρω επέκτασής της στους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας και του τουρισμού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί και ο ρόλος που διαδραματίζουν οι τρεις χώρες στη διατήρηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θα ανταλλαγούν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν χωριστές μεταξύ τους διμερείς συναντήσεις, ενώ οι κ.κ Βενιζέλος και Shoukry θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Κασουλίδης θα παραθέσει γεύμα προς τιμή των ομολόγων του της Ελλάδας και της Αιγύπτου, ενώ οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο, αμέσως μετά τη μεταξύ τους συνάντηση.