Τρόμος στον Καναδά: Άγνωστος προσπάθησε να πλησιάσει τον πρωθυπουργό (vid)

{loadposition ba_textlink}

Η καναδική αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη έναν άνδρα κοντά στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα όπου την Τετάρτη, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ένας στρατιώτης, την ώρα που ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ και η σύζυγός του προσέρχονταν για να τιμήσουν το θύμα της επίθεσης.

Ο Χάρπερ και η σύζυγός του κατέθεταν στεφάνι στο Μνημείο όταν αστυνομικοί, φωνάζοντας και με προτεταμένα τα όπλα τους, περικύκλωσαν έναν άνδρα και τον διέταξαν να πέσει στο έδαφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Οτάβα ο άνδρας αυτός “παραβίασε τη σκηνή του εγκλήματος”. Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν τα κίνητρά του. “Πέρασε μέσα από την ταινία (σ.σ. που τοποθετεί η αστυνομία για να αποκλείσει έναν χώρο). Του είπαμε να μην το κάνει. Δεν μας άκουσε” είπε ένας αξιωματικός.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, ήταν περικυκλωμένο από πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πολλοί αστυνομικοί κρατούσαν αυτόματα τουφέκια αντί για τα συνηθισμένα όπλα τους.

Παρά το σοκ από την αιματηρή επίθεση της Τετάρτης στην Οτάβα το κοινοβούλιο και η γερουσία θα συνεχίσουν τις εργασίες τους σήμερα, αποτίνοντας φόρο τιμής στον στρατιώτη που σκοτώθηκε την Τετάρτη. Η σημαία στο κεντρικό κτίριο του κοινοβουλίου, όπου εισέβαλε ο ένοπλος προτού πέσει νεκρός από τα πυρά του φρούραρχου, κυμάτιζε την Πέμπτη μεσίστια.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.