Τρόπους ενίσχυσης της ανάπτυξης συζητούν Γερμανία και Γαλλία

{loadposition ba_textlink}

Ύστερα από το μαζικό ξεπούλημα που καταγράφηκε στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές την περασμένη εβδομάδα η οποία προκλήθηκε από σειρά απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων, οι Γάλλοι Υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Μισέλ Σαπέν και Εμανουέλ Μακρόν, αντίστοιχα, συναντώνται στο Βερολίνο με τους Γερμανούς ομολόγους τους Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η αύξηση των επενδύσεων και της ανάπτυξης είναι τα επίσημα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ωστόσο, είναι πιθανό να συζητηθούν επίσης τα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας και οι επενδύσεις ρεκόρ της Γερμανίας.

Την παραμονή της επίσκεψης τους, Σαπέν και Μακρόν ζήτησαν από τη Γερμανία να αυξήσει τις επενδύσεις κατά €50 δισεκατομμύρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια έτσι ώστε να ανέλθουν στο ποσό που αναζητεί το Παρίσι να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες του.

“Εξοικονομήσεις 50 δισ. ευρώ από εμάς και 50 δισεκατομμύρια πρόσθετες επενδύσεις από εσάς – θα ήταν μια καλή ισορροπία”, είπε ο κ. Μακρόν, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.

“Αυτές οι γερμανικές επενδύσεις είναι για το συλλογικό μας συμφέρον”, σημείωσε.

Τόσο η Ιταλία όσο και η Γαλλία έχουν εντείνει τις εκκλήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαφοροποιήσει την πορεία της και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και όχι για την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ