Τσίπρας: “O πρωθυπουργός προτίμησε 4 μήνες αποσταθεροποίησης”

 

{loadposition ba_textlink}

Ευθύνες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την δημιουργία κλίματος έντασης, κινδυνολογίας και αποσταθεροποίησης, επέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε «στο πρωτοφανές αδιέξοδο στο οποίο η κυβέρνηση οδηγεί τον τόπο, καθώς και στην αναγκαιότητα προσφυγής στις κάλπες», επισημαίνοντας ότι «μετά το φιάσκο των Παρισίων και το φιάσκο του Βερολίνου, ήρθε και το φιάσκο της Ουάσινγκτον, για να επιβεβαιώσει την εικονική πραγματικότητα του Success story και να φανερώσει τη δραματική αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά».

Στη Βουλή, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να σταματήσει τους σχεδιασμούς της κλιμάκωσης της έντασης και της προσπάθειας αποσταθεροποίησης, του ζήτησα τη συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Όμως, ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «προτίμησε την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας της αποσταθεροποίησης».

Πρόσθεσε δε ότι «στη γραμμή Σαμαρά, τα κυβερνητικά στελέχη επαναφέρουν σενάρια που βάζουν σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποσταθεροποιήσει τη χώρα».

news247.gr, επίσημος συνεργάτης του 24h.com.cy