Τζιχαντιστές: Βρίσκονται 40 χλμ δυτικά της Βαγδάτης

{loadposition ba_textlink}

Οι τζιχαντιστές σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα, ένα από τα τελευταία προπύργια του ιρακινού στρατού στην επαρχία Αλ Ανμπάρ, δυτικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας.

Οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους “έφτασαν στην Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα από τρεις άξονες. Είμαστε ουσιαστικά πολιορκημένοι”, είπε ο Αρέφ αλ Τζανάμπι μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Μέχρι στιγμής αντέχουμε, έχουμε τη βοήθεια των μαχητών τοπικών φυλών” πρόσθεσε. Ομως αν πέσει η Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα, η μάχη θα μετατοπιστεί στην είσοδο της Βαγδάτης και της Κερμπάλα, προειδοποίησε.

Η πόλη αυτή βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, όμως οι τζιχαντιστές θα πρέπει να καταλάβουν στη συνέχεια και μεγάλους τομείς που ελέγχει ο στρατός, μέχρι να φτάσουν στις πύλες της Βαγδάτης.

Ο ιρακινός στρατός, παρά τη βοήθεια των τοπικών φυλών και τις αεροπορικές επιδρομές από τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές, έχει χάσει ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της σουνιτικής επαρχίας Αλ Aνμπάρ.

Πηγή: KYΠΕ