Βαγδάτη: Τουλάχιστον 28 νεκροί σε δύο βομβιστικές επιθέσεις

{loadposition ba_textlink}

Η μία εκ των οποίων διαπράχθηκε κοντά σε ένα μαιευτήριο και η άλλη κοντά σε ένα πρατήριο καυσίμων, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Στη Σαντρ Σίτι, μια συνοικία στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας του Ιράκ η οποία γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων, μια έκρηξη κοντά σε μαιευτήριο είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι και να τραυματισθούν άλλοι 29.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας άνδρας στάθμευσε ένα αυτοκίνητο-βόμβα μπροστά σε ένα φαρμακείο. Βγήκε από αυτό λέγοντας ότι δεν βρήκε τα φάρμακα που έψαχνε και θα πήγαινε σε ένα άλλο.

Η δεύτερη έκρηξη, κοντά σε ένα πρατήριο καυσίμων σε ένα δρόμο με πολλά καταστήματα στην κεντρική συνοικία Καράντα, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 18 ανθρώπων και τραυμάτισε 37, σύμφωνα με έναν αξιωματικό της ιρακινής αστυνομίας.

Τους απολογισμούς αυτούς επιβεβαίωσαν μια πηγή σε ένα νοσοκομείο της Βαγδάτης και ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών. Σουνίτες αντάρτες υπό την ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της επικράτειας του Ιράκ από τον Ιούνιο.

Οι τζιχαντιστές δεν έχουν καταφέρει ως σήμερα να εισβάλουν στη Βαγδάτη, αλλά στην πρωτεύουσα του Ιράκ εξαπολύονται πολύ συχνά ιδιαίτερα αιματηρές επιθέσεις τις οποίες οι αρχές αποδίδουν σε αυτούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ