Βίντεο: Νεαρός έπεσε πάνω στον Ντέιβιντ Κάμερον

{loadposition ba_textlink}

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον οδηγήθηκε εσπευσμένα στο πρωθυπουργικό όχημα από τους σωματοφύλακές του σήμερα, όταν ένας άνδρας έτρεξε προς το μέρος του, ένα περιστατικό που φάνηκε να αποτελεί μια σοβαρή παραβίαση των μέτρων ασφαλείας, όπως καταγράφεται σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Στις εικόνες απεικονίζεται ένας άνδρας να τρέχει προς το μέρος του Κάμερον, ενώ εκείνος αποχωρεί από μία εκδήλωση στην πόλη Λιντς, στη βόρεια Αγγλία, και να έρχεται σε επαφή μαζί του προτού τον συλλάβουν. Οι σωματοφύλακες στη συνέχεια οδηγούν εσπευσμένα το Βρετανό πρωθυπουργό προς ένα σταθμευμένο όχημα που τον περιμένει.

«Ένας 28χρονος Βρετανός συνελήφθη και κρατήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα αφότου προσέγγισε την ομάδα του πρωθυπουργού» ανακοίνωσε η αστυνομία του δυτικού Γιόρκσιρ σε ένα δελτίο τύπου που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

 

«Δεν υπήρξαν απειλές και αφού ελέγχθηκαν τα προσωπικά στοιχεία του άνδρα, εκείνος αφέθηκε ελεύθερος και του επετράπη να φύγει».

Τον Αύγουστο η Βρετανία αύξησε το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας στο δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα στην πεντάβαθμη κλίμακα συναγερμού και ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που δρουν στη Συρία και το Ιράκ αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας στην ιστορία της.