Βραζιλία: Μικρό προβάδισμα της Ντίλμα Ρούσεφ λίγο πριν τις εκλογές

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Σάββατο η εταιρεία Ibope, η κ. Ρουσέφ προηγείται με έξι ποσοστιαίες μονάδες έναντι του κ. Νέβες, ενώ η δημοσκόπηση της Datafolha -την ίδια ημέρα- δείχνει ότι η απόσταση μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι ακόμα μικρότερη, στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η εταιρεία MDΑ -μικρότερη σε σχέση με τις δύο προαναφερθείσες- δημοσίευσε τη δική της δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία ο κ. Νέβες προηγείται της κ. Ρούσεφ με λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα.

Σύμφωνα με την Datafolha, η κ. Ρουσέφ συγκεντρώνει το 52% έναντι του 48% του Νέβες, σε σχέση με τη δημοσκόπηση που είχε δημοσιεύσει την Πέμπτη η ίδια εταιρεία που έδειχνε τα ποσοστά αυτά να είναι 53% και 47% αντίστοιχα.

Οι δημοσκοπήσεις αυτές διενεργήθηκαν εν μέρει μετά τη τελική τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των δύο υποψηφίων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στην οποία ο Νέβες κατηγόρησε την νυν Πρόεδρο της Βραζιλίας για πολιτική διαφθορά.

Ρουσέφ και Νέβες ήρθαν σε αντιπαράθεση σχετικά με το ποιος υποψήφιος είναι καταλληλότερος για την αποκατάσταση των συνθηκών στις προοπτικές της οικονομίας που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, τη μείωση των ενοικίων και την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών διεξάγεται σήμερα Κυριακή.

Πηγή: ΚΥΠΕ