Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ ανήρτησε το πρώτο της tweet

{loadposition ba_textlink}

H βασίλισσα Ελισάβετ ανήρτησε σήμερα το πρώτο της μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter με την ευκαιρία των εγκαινίων μιας ενός νέου εκθεσιακού χώρου του μουσείου Επιστημών του Λονδίνου, 38 χρόνια αφότου έστειλε το πρώτο της μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

«Νιώθω χαρά που εγκαινιάζω την έκθεση σχετικά με την “Εποχή της Πληροφορικής” σήμερα στο @Science Museum (Μουσείο Επιστημών) και ελπίζω ότι το κοινό θα απολαύσει το να την επισκεφθεί» έγραψε η βασίλισσα από μία ταμπλέτα που είχε τοποθετεί σε ένα γραφείο ενώ υπέγραψε την ανάρτησή της «Ελισάβετ Β.», δηλαδή Ελισάβετ Βασίλισσα.

Σύμφωνα ωστόσο με το βρετανικό Τύπο το μήνυμα αυτό είχε γραφεί την προηγούμενη ημέρα και η βασίλισσα δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να αγγίξει στην οθόνη την ένδειξη «αποστολή».

Η Ελισάβετ –88 ετών– έστειλε το tweet από το λογαριασμό @BritishMonarchy, τον οποίο «ακολουθούν» 727.000 μέλη του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και όπου συχνά αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με τη βασιλική οικογένεια.

Στο λογαριασμό αναφέρεται ότι η το πρώτο αυτό βασιλικό tweet «εστάλη προσωπικά από τη βασίλισσα» ενώ αναρτήθηκε μια φωτογραφία της Ελισάβετ, που είχε βγάλει το γάντι της και άγγιζε την οθόνη της ταμπλέτας.

Μίση ώρα μετά τη δημοσίευσή του το μήνυμα αυτό προωθήθηκε 3.000 και πλέον φορές και πολλοί χρήστες «καλωσόρισαν» τη βασίλισσα στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το 1976 η Ελισάβετ ήταν η πρώτη μονάρχης που έστειλε ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μία στρατιωτική βάση που είχε επισκεφθεί, σε μια εποχή που ακόμη το Διαδίκτυο βρισκόταν στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.