Βρέθηκαν συντρίμμια από το μικρό αεροπλάνο που χάθηκε στα παράλια της Κύπρου

{loadposition ba_textlink}

Νεώτερη ενημέρωση 23:03

Σε κατάσταση συναγερμού το Κέντρο Έρευνας για το χαμένο Diamond A42

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το κυπριακό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο ξεκίνησε έρευνες για την ανεύρεση του μικρού αεροσκάφους, που χάθηκε στις 19:04 από τα ραντάρ, ενώ πετούσε με κατεύθυνση τη Βηρυτό.

Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ένα δικινητήριο Diamond DA42, με δύο επιβαίνοντες, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, ενώ βρισκόταν γύρω στα 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λάρνακας.

«Στις 19:18 το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας μπήκε σε κατάσταση συναγερμού, ειδοποιώντας το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για εντοπισμό του αεροσκάφους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων μαζί με το Γενικό Διευθυντή και την ηγεσία του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο μαζί με ισραηλινά ελικόπτερα διερευνούν την περιοχή όπου χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους.

Προηγούμενη ενημέρωση 22:54

Συντρίμμια εντόπισε η ερευνητική ομάδα, τα οποία εικάζεται ότι ανήκουν στο αεροσκάφος.

Προηγούμενη ενημέρωση 22:31

Με αεροναυτικά μέσα Κύπρου και Ισραήλ η έρευνα για το αεροσκάφος. 

Σε εξέλιξη από τις 19: 05 και με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης του αεροσκάφους που χάθηκε από τα ραντάρ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, “από τις 19:05, βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης υπό το συντονισμό του ΚΣΕΔ για την ανεύρεση μικρού δικινητήριου αεροσκάφους με δύο επιβαίνοντες, που απογειώθηκε από τη Πάφο με προορισμό τη Βυρητό”.

Το αεροσκάφος, προστίθεται, χάθηκε από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας 45 ΝΜ Νότια της Λάρνακας. Αμέσως, ενημερώθηκε το ΚΣΕΔ, το οποίο οργάνωσε την επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν αεροναυτικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ στο πλαίσιο της συμφωνίας Ερευνας-Διάσωσης μεταξύ των δύο κρατών.

Εξελίξεις για την επιχείρηση, καταλήγει το ΥΠΑΜ, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Προηγούμενη ενημέρωση 20:57

Εκπαιδευτικό αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση Βηρυτό – Κύπρος χάθηκε από τα ραντάρ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το Δελτίο Ειδήσεων του MEGA το μικρό αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά σε χώρο εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Το αεροπλάνο δεν εντοπίστηκε από τα ραντάρ σε απόσταση 26 μιλίων από τις λιβανικές αρχές σύμφωνα με τα όσα ανάφερε το Δελτίο Ειδήσεων του MEGA.

Οι πληροφορίες που επικαλέστηκε το δελτίο ειδήσεων του MEGA ανάφεραν ότι δύο άντρες επέβαιναν στο αεροπλάνο ένας Κύπριος και ένας κάτοικος Λιβάνου.

Ήδη αεροσκάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκίνησαν στον χώρο όπου εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα το εκπαιδευτικό αεροσκάφος για εντοπισμό του.

Σε επικοινωνία που είχε το ΚΥΠΕ με τον εκπρόσωπο Τύπου των αεροδρομίων Πάφου και Λάρνακας Αδάμο Ασπρή, επιβεβαίωσε ότι όντως υπάρχει ένα συμβάν, το οποίο αυτή τη στιγμή διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Επεσήμανε επίσης ότι πολύ σύντομα το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση του ΚΣΕΔ για εντοπισμό του αεροσκάφους ενώ στην διαδικασία εντοπισμού και διάσωσης συμμετέχουν και Ισραηλινά αεροσκάφη τα οποία έστειλε το Ισραήλ.