Χουριέτ: “Το Μπάρμπαρος στα νερά της κρίσης”

{loadposition ba_textlink}

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με την κρίση στην Κύπρο από το απόγευμα και μετά, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα δεν υπήρχε καμιά αντίδραση ούτε από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε και από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Χουριέτ με τίτλο “Το Μπάρμπαρος στα νερά της κρίσης” αναφέρει ότι το Μπάρμπαρος ξεκίνησε εργασίες αντίποινα “για την μονομερή γεώτρηση της ε/κ πλευράς”. Σύμφωνα με την Χουριέτ “η ε/κ πλευρά η οποία αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις έπειτα από την αντίδραση της Τουρκίας και της τ/κ πλευράς παρακολουθεί στενά το Μπαρμπαρός και το στόλο που τον συνοδεύει”.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι το Μπάρμπαρος το οποίο θα διεξάγει έρευνες από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου συνοδεύεται από τα πολεμικά πλοία Γκελίμπολου και Γκιρεσούν καθώς και την κορβέτα Μπάφρα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV αναφέρει ότι η `ε/κ διοίκηση` βρίσκεται σε συναγερμό στην Μεσόγειο.

Η τουρκική έκδοσης της Ντόιτσε Βέλλε αναφέρει ότι οι υδρογονάνθρακες νοτίως της Κύπρου έφεραν αντιμέτωπους “την Τουρκία, την ε/κ πλευρά, την Ρωσία και το Ισραήλ”. Ως αντίποινα η Ρωσία και το Ισραήλ πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ