Ύμνοι Νταβούτογλου για τη συμφωνία σχετικά με τον αγωγό TANAP

{loadposition ba_textlink} 

Την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Ανατολίας (TANAP) ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την ενημέρωσή του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, επισημαίνοντας ότι ο αγωγός αυτός θα ενισχύσει την φιλία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

“Σήμερα χτίζουμε μια γέφυρα μεταξύ του Καυκάσου και των Βαλκανίων που υπήρξαν στη δεκαετία του 90 περιοχές κρίσης. Ένας αγωγός που ξεκινάει από το Αζερμπαϊτζάν και περνάει από την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα έργο ειρήνης. Θα ενισχύσει τη φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι η Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα διαπιστώσουν ότι με αυτό το έργο δεν εξαρτώνται μόνο από έναν αγωγό. “Ας δούμε τον αγωγό ως εργαλείο που συνδέεται με τη συνεργασία και όχι με πολέμους που καταλήγουν σε αύξηση της τιμής του πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ζήτω η φιλία και αδελφοσύνη της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν. Ζήτω η γέφυρα ειρήνης ανάμεσα στον Κάυκασο και τα Βαλκάνια“, είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ