Αγ. Θεόδωρος: Κινδύνευσε ζευγάρι από τις έντονες βροχοπτώσεις

{loadposition ba_textlink}

Καταρρακτώδεις βροχές που ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην επαρχία Λάρνακας προκάλεσαν πλημμύρες στην Κοινότητα Αγίου Θεοδώρου με αποτέλεσμα ένα ζευγάρι να κινδυνέψει όταν πλημμύρισε το σπίτι του, με το νερό να ανέρχεται στο μισό περίπου μέτρο.

Ωστόσο το ζευγάρι απεγκλωβίστηκε από κατοίκους της περιοχής και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έντονα καιρικά φαινόμενα με καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν μεταξύ των ωρών 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου και στα χωριά Σκαρίνου, Κοφίνου και Άγιο Θεόδωρο.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις προκλήθηκαν σε περιοχές του Αγίου Θεοδώρου κατολισθήσεις πετρωμάτων στο οδόστρωμα, ενώ υπήρξε μετατόπιση μεγάλου όγκου χώματος, λάσπης και άλλων ακαθαρσιών από τα χωράφια.

Από τις βροχοπτώσεις κατέβηκε ορμητικός ο ποταμός Πεντάσχοινος στον Άγιο Θεόδωρο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η κατοικία ενός ζεύγους το οποίο εγκλωβίστηκε εκεί. Με τη βοήθεια συγχωριανών τους και ανδρών της ΕΜΑΚ Κοφίνου το ζεύγος κατέστη δυνατόν να απεγκλωβιστεί, αφού το ύψος του νερού εντός του σπιτιού ανήλθε στο μισό περίπου μέτρο.

Τα Κοινοτικά Συμβούλια των Κοινοτήτων Κοφίνου, Σκαρίνου και Αγίου Θεοδώρου κατάφεραν με πολλές προσπάθειες να καθαρίσουν τους δρόμους, οι οποίοι από τις βροχές και τις κατολισθήσεις όγκων χώματος και λάσπης κατέστησαν απροσπέλαστοι.

Σημειώνεται ότι ο ποταμός Πεντάσχοινος κατήλθε ορμητικός αφού σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα, το νερό πέρασε ανεμπόδιστο από τα απογυμνωμένα από τις πυρκαγιές βουνά που τον περιβάλλουν.

Αποτέλεσμα των ορμητικών νερών του ποταμού ήταν να πλημμυρίσουν συνολικά πέντε σπίτια στα οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Επίσης από τις κατολισθήσεις όγκων χώματος, πετρών και λάσπης κινδύνεψε η ζωή επιβατών ενός λεωφορείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ