Απανωτά “ντου” της Αστυνομίας

{loadposition ba_textlink} 

Παγκύπριες και συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις πραγματοποίησε η Αστυνομία χθες βράδυ μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα, στο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας, της νεανικής παραβατικότητας, αλλά και της προσπάθειας μείωσης των οδικών τροχαίων δυστυχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων έγινε παγκύπρια περιπολιακή κάλυψη έξω από φούρνους, χρυσοχοεία, καταστήματα, καφενεία κ.α. Επίσης, ελέγχθηκαν και περιπολήθηκαν διάφορες περιοχές με σκοπό την πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών. Κατά τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας, μέλος του ΟΠΕ Λευκωσίας δέχθηκε επίθεση τα ξημερώματα έξω από νυκτερινό κέντρο στη Λευκωσία, από τρία πρόσωπα, εκ των οποίων τα δύο συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι οι αιφνιδιαστικές, συντονισμένες και στοχευόμενες επιχειρήσεις της θα συνεχιστούν σε μια προσπάθεια να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περιφρούρηση της δημόσιας τάξης, αλλά και στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Επαρχία Λευκωσίας

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην επαρχία Λευκωσίας, μέλος του ΟΠΕ Λευκωσίας, το οποίο λάμβανε μέρος σε επιχείρηση για ελέγχους υπόπτων προσώπων, ενώ βρισκόταν έξω από νυκτερινό κέντρο στη Λευκωσία, γύρω στη 1.50 τα ξημερώματα, δέχθηκε επίθεση από τρία πρόσωπα, ηλικίας 22, 32 και 33 ετών.

Στην πιο πάνω περιοχή κλήθηκαν αμέσως και μετέβησαν μέλη της ΜΜΑΔ και του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης, με τη βοήθεια των οποίων, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση ο 32χρονος και 33χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εξάλλου, στη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη κατά τις πρωινές ώρες σήμερα, από μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας για εφαρμογή του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 10 νυκτερινά κέντρα αναψυχής και 18 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε το παράνομο.

Παράλληλα, μέλη του ΟΠΕ διενήργησαν ελέγχους για εφαρμογή του νόμου που αφορά τα κέντρα αναψυχής, στη διάρκεια των οποίων ελέγχθηκαν 40 νυκτερινά κέντρα στη Λευκωσία και έγιναν 22 καταγγελίες για τον περί μεγαφώνων, οινοπνευματωδών ποτών και περί της προστασίας της υγείας νόμου.

Εξάλλου, μεταξύ των ωρών 7π.μ. χθες και 5π.μ. σήμερα, ανακόπηκαν από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και ελέγχθηκαν συνολικά 31 ύποπτα οχήματα και 49 επιβαίνοντες σε αυτά, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τις βραδινές ώρες χθες, περίπολα των Αστυνομικών Σταθμών Ομορφίτας, Πύλης Πάφου και Λυκαβητού, πραγματοποίησαν εκστρατείες πρόληψης εγκλήματος και ελέγχους υπόπτων οχημάτων στο κέντρο της Λευκωσίας. Στη διάρκεια της εκστρατείας έγιναν ανακοπές και έρευνες σε οχήματα, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Επαρχία Λεμεσού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μεταξύ των ωρών 6.15 – 7.45 το πρωί σήμερα, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, ΟΠΕ Λεμεσού και ΜΜΑΔ, στο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος, διεξήγαγαν έρευνες με δικαστικά εντάλματα σε πέντε οικίες και υποστατικά υπόπτων προσώπων στην πόλη και προάστια της Λεμεσού, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το παράνομο.

Εξάλλου, χθες και σήμερα, μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού προέβηκαν συνολικά σε 50 ελέγχους νυκτερινών κέντρων και άλλων υποστατικών, υπόπτων οχημάτων και υπόπτων προσώπων και έγιναν εννέα καταγγελίες για παραβάσεις του περί κέντρων αναψυχής νόμου.

Επίσης, διενεργήθηκαν 68 έλεγχοι αλκοόλης από μέλη της Τροχαίας Λεμεσού και έγινα έξι καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, καθώς και οκτώ καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα.

Επαρχία Αμμοχώστου

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα, προέβηκαν σε ελέγχους υπόπτων προσώπων και οχημάτων και ελέγχους τροχαίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν συνολικά 28 οχήματα και 33 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά. Εξάλλου, έγιναν συνολικά 56 έλεγχοι αλκοόλης και 49 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα.

Επίσης, ελέγχθηκαν έξι νυκτερινά κέντρα από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου και έγιναν τρείς καταγγελίες για παράβαση όρων άδειας τους, κάπνισμα σε δημόσιο χώρο, παράβαση ωραρίου λειτουργίας και για οχληρία.

Τα μέλη του ΟΠΕ έλεγξαν επίσης αριθμό προσώπων που εκτελούσαν χρέη φρουρού ασφαλείας, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο και προέβηκαν σε περιπολίες για πρόληψη του εγκλήματος.

Επαρχία Λάρνακας

Εξάλλου, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, στο πλαίσιο επιχείρησης για πρόληψη και εξιχνίαση του εγκλήματος, διενήργησαν χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα, ελέγχους σε 55 ύποπτα οχήματα και 67 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά, ενώ έγιναν πέντε καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Επίσης, στο πλαίσιο εκστρατείας για πρόληψη των οδικών τροχαίων δυστυχημάτων στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας, έγιναν συνολικά 60 προκαταρκτικοί έλεγχοι αλκοόλης, 48 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, εννιά γραπτές παρατηρήσεις και 18 γραπτές προειδοποιήσεις.

Εξάλλου, κατά τις νυκτερινές ώρες μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας διενήργησαν ελέγχους σε 10 νυκτερινά κέντρα και έγιναν 2 καταγγελίες για κάπνισμα σε δημόσιο χώρο και παραβάσεις του ωραρίου κλεισίματος.

Τα μέλη του ΟΠΕ διεξήγαγαν επίσης συντονισμένη επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας, έγιναν έρευνες με δικαστικά εντάλματα σε δύο πρακτορεία στοιχημάτων στην επαρχία Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν έξι κενά δελτία παράνομου παιγνιδιού αριθμολαχείου, 56 κουπόνια του ιδίου παιγνιδιού, καθώς και δύο πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας θερμικός εκτυπωτής και ένας σαρωτής δελτίων.

Επαρχία Πάφου

Τέλος, στην επαρχία Πάφου, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης προέβηκαν σε ελέγχους σε διάφορες περιοχές της επαρχίας, κατά τη διάρκεια των οποίων διενεργήθηκαν 27 έλεγχοι υπόπτων οχημάτων, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Επίσης, έγιναν 22 έλεγχοι κέντρων αναψυχής και τρεις καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο, καθώς επίσης, 82 έλεγχοι αλκοόλης και 28 τροχαίες καταγγελίες.

Επίσης, μέλη του ΟΠΕ Πάφου Πάφου προέβηκαν σε συντονισμένες εκστρατείες για πρόληψη αδικημάτων και σε ελέγχους 22 κέντρων αναψυχής και άλλων υποστατικών, στη διάρκεια των οποίων έγιναν τρείς καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ