Μπαγκλαντές: Αποκαταστάθηκε εν μέρει η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

 

{loadposition ba_textlink}

Από την Ινδία, το ηλεκτρικό ρεύμα επανήλθε σε ορισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας Ντάκα.

Ο εκπρόσωπος της κρατικής Εταιρείας Ενέργειας, Μιρ Μοχάμαντ Άσλαμ Ούντιν, διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες για να αποκατασταθεί η βλάβη και στις υπόλοιπες περιοχές που παραμένουν βυθισμένες στο σκοτάδι. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σταδιακά.

Τα νοσοκομεία, τα αεροδρόμια και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας χρησιμοποίησαν ντιζελογεννήτριες για να λειτουργήσουν κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ντάκα ωστόσο, το Medical College Hospital, ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις. Πραγματοποιήθηκαν μόνο 16 επεμβάσεις σε έκτακτα περιστατικά, αντί για τις 35 που γίνονται κάθε μέρα, κατά μέσο όρο, είπε ένας γιατρός.

Το μπλακ-άουτ σημειώθηκε στις 11.30, τοπική ώρα, λόγω βλάβης στη γραμμή της περιοχής Κούστια, στα σύνορα με την Ινδία.

«Είναι δύσκολο αυτήν τη στιγμή να εξακριβώσουμε τους λόγους», πρόσθεσε ο Ούντιν, σημειώνοντας ότι έχει ήδη συγκροτηθεί μια ερευνητική επιτροπή που θα εξετάσει τα αίτια του προβλήματος.

Το Μπανγκλαντές άρχισε να εισάγει ηλεκτρικό ρεύμα από τη γειτονική Ινδία πέρσι, ώστε να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες του σε ενέργεια. Ο διευθυντής της Εταιρείας Παραγωγής Ενέργειας της Ινδίας υποστήριξε ότι η βλάβη σημειώθηκε στην πλευρά του Μπανγκλαντές. «Δεν υπάρχει πρόβλημα από τη δική μας πλευρά. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις αρχές του Μπανγκλαντές με οποιονδήποτε τρόπο», τόνισε ο Ρ.Π. Σάσμαλ.

Πηγή: newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.