Υπόθεση λαθροθηρίας διερευνάται εναντίον 51χρονου, στη Λεμεσό

 

{loadposition ba_textlink}

Στην οικία η αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε μεγάλο αριθμό σιδηροπαγίδων, δίχτυα, σιγαστήρες πυροβόλου όπλου και κατεψυγμένους λαγούς και πτηνά.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, μετά από πληροφορία, ερευνήθηκε με βάση δικαστικό ένταλμα, η οικία 51χρονου, όπου εντοπίστηκαν “170 μικρές σιδηροπαγίδες για σύλληψη άγριων πτηνών, 4 μεγάλες σιδηροπαγίδες για σύλληψη λαγών, 13 δίχτυα παγίδευσης, 4 σιγαστήρες πυροβόλου όπλου, 8 κατεψυγμένοι λαγοί καθώς επίσης και 163 κατεψυγμένα και καθαρισμένα άγρια πτηνά”.

Ο 51χρονος, συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στη συνέχεια, αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Με αφορμή εξάλλου την αυριανή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως το Κλιμάκιο Πάταξης της Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε πλήρη συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας, ενώ έχουν δοθεί, μέσω των Αστυνομικών Διευθύνσεων, οδηγίες στους Σταθμούς Υπαίθρου, “έτσι ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τους ελέγχους σε συγκεκριμένες περιοχές και βεβαίως, αν υπάρχουν οποιαδήποτε αδικήματα ή πρόσωπα που να βρίσκονται σε απαγορευμένες περιοχές, να γίνονται σχετικές καταγγελίες”.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης σχολίασε επίσης ανακοίνωση της ΑΤΗΚ για πληροφορίες ότι πρόσωπα εμφανίζονται ως υπάλληλοι της Αρχής και ζητούν να εισέλθουν σε οικίες για να διενεργήσουν ελέγχους στις τηλεφωνικές ή διαδικτυακές συνδέσεις και κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να ζητά πάντα επιβεβαίωση της ταυτότητας των όποιων προσώπων παρουσιάζονται ως υπάλληλοι κάποιας Αρχής ή Οργανισμού.

“Εκεί και όπου θα υπάρξουν πληροφορίες για επισκέψεις προσώπων που θα θεωρηθούν ύποπτες, αμέσως θα πρέπει να ενημερωθεί η Αστυνομία στη γραμμή του πολίτη, 1460 και αν υπάρξει καταγγελία, να γίνεται στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου σημειώθηκε το συμβάν”, είπε ο κ. Αγγελίδης, ξεκαθαρίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί οτιδήποτε στις αστυνομικές αρχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ