Οι μαχητές Πεσμεργκά εισήλθαν στο Κομπάνι

 

Oι ενισχύσεις των Ιρακινών Κούρδων μαχητών εισήλθαν χθες βράδυ στη συριακή πόλη Κομπάνι, την οποία πολιορκούν εδώ και 6 εβδομάδες οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι περίπου 150 μαχητές Πεσμεργκά, που είχαν αναχωρήσει από το Σουρούτς της Τουρκίας, “εισήλθαν στο Κομπάνι φέροντας το δικό τους οπλισμό από το Ταλ αλ Σάιρ, δυτικά της πόλης” επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Πεσμεργκά “άνοιξαν ένα δρόμο με τη βοήθεια μπουλντόζων από το Ταλ αλ Σάιρ προκειμένου να φθάσουν στην πόλη και δεν εισήλθαν από το μεθοριακό φυλάκιο του Μουρσιτπινάρ” βόρεια του Κομπάνι.

Είχαν προηγηθεί νέες επιδρομές των δυνάμεων του συνασπισμού εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στο Κομπάνι, διευκρίνισε ο Ραχμάν που έκανε επίσης λόγο για σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν απόψε το βράδυ μεταξύ των τζιχαντιστών και των Σύρων Κούρδων πολιτοφυλάκων (των Μονάδων Προστασίας του Λαού, YPG).

Πηγή: ΚΥΠΕ