Πάφος: Αυξάνονται οι αιτήσεις για βοήθεια από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία

{loadposition ba_textlink} 

Πέραν των 400 οικογενειών εξακολουθούν να εξυπηρετούνται από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο της Πάφου σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής κοινωνικής μέριμνας του Δ. Πάφου Μαρία Ζαβρού.

Η κ. Ζαβρού ανέφερε ότι ο Δήμος εξακολουθεί να δέχεται μεγάλο αριθμό αιτήσεων ακόμη και μετά την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Στο μεταξύ, πέραν των 500 οικογενειών εξυπηρετεί σήμερα και η Λέσχη Εθελοντών Αλληλεγγύη σύμφωνα με την ταμία της Λέσχης Παυλίνα Μενελάου Πάτσαλου.

Η κ. Μενελάου δήλωσε πως η Λέσχη Εθελοντών Αλληλεγγύη καθημερινά δίνει αγώνα για την εξυπηρέτηση των άπορων οικογενειών και για τη στήριξη τους.

Ιδιαίτερα τώρα σημείωσε με το τέλος της τουριστικής περιόδου και της απασχόλησης εκατοντάδων εργαζομένων στην ξενοδοχειακή, κυρίως, βιομηχανία, αναμένεται αύξηση των αιτήσεων για βοήθεια από τη Λέσχη όπως συμβαίνει συνήθως .

Η Λέσχη συνέχισε, εξυπηρετεί άτομα κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας.

Στόχος μας σημείωσε η κ. Μενελάου, είναι η διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων προς ενίσχυση της Λέσχης. Αύριο διοργανώνονται στο παιδότοπο του mall εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, επιδείξεις καράτε, κλήρωση δώρων και πώληση εδεσμάτων.

Η κ. Μενελάου απηύθυνε έκκληση για στήριξη της Λέσχης γιατί – όπως είπε- τα έσοδα της Λέσχης προέρχονται μόνο από την διοργάνωση εκδηλώσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ