Συναγερμός στα αεροδρόμια: Σχέδιο επίθεσης τζιχαντιστών σε αεροσκάφος των ΚΑ

{loadposition ba_textlink} 

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, κατόπιν πληροφορίας που ανέφερε πως τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοπεύουν να κάνουν αεροπειρατεία από την Κύπρο.

Η αρχική πληροφόρηση έκανε λόγο για πιθανή επίθεση αεροπειρατείας τζιχαντιστών σε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών. Επίλεχτες ομάδες διενέργησαν εξωνυχιστικούς ελέγχους και στα δύο αεροδρόμια, ενώ αργοτερα ο συναγερμός για τη συγκεκριμένη πληροφορία έληξε. Ωστόσο, οι Αρχές είναι σε επιφυλακή και διεξάγουν αυστηρούς ελέγχους.

Στόχος, σύμφωνα με την πληροφορία που διαβιβάστηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες, θα είναι αεροσκάφη που πραγματοποιούν πτήσεις από την Κύπρο, τα οποία θα οδηγηθούν στη Συρία ή το Ιράκ, σε αεροδρόμια που ελέγχει το ISIS.

Οι επιβάτες θα κρατηθούν ως όμηροι, προκειμένου οι τρομοκράτες να απαιτήσουν τον τερματισμό της χρήσης των βρετανικών βάσεων, από τις οποίες η RAF διενεργεί επιθέσεις με αεροσκάφη ενάντια σε θέσεις του ISIS σε Ιράκ και Συρία.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Κύπρου ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται διάφορες πληροφορίες, που αφορούν πιθανή δράση τζιχαντιστών στην Κύπρο.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό γίνονται αυστηροί έλεγχοι σε Ευρωπαίους υπηκόους αραβικής καταγωγής, οι οποίοι φθάνουν στην Κύπρο χωρίς προφανή σκοπό, που να δικαιολογεί το ταξίδι τους.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι κάποιοι εξ αυτών επιχειρούν να περάσουν στα κατεχόμενα και από κει στην Τουρκία, για να καταλήξουν στη Συρία.

 

Αγγελίδης: “Το θέμα παρακολουθείται”

Η Αστυνομία διαβεβαιώνει ότι παρακολουθείται το θέμα που αφορά ανεπιβεβαίωτη πληροφορία για ενδεχόμενες εγκληματικές ενέργειες Τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους στην Κύπρο, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού σε σχέση με πληροφορίες για ενδεχόμενες εγκληματικές ενέργειες Τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους στην Κύπρο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι από το καιρό που άρχισαν τα γεγονότα στο Ιράκ λαμβάνονται, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας στα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας.

“Ως εκ τούτου, στις 31 Οκτωβρίου διαβιβάστηκε στο αρχηγείο Αστυνομίας μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία η οποία έτυχε χειρισμού, ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες και το θέμα παρακολουθείται”, πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης.

Πηγή: protothema.gr