Σφάζουν μέλη της φυλής Άλμπου Νιμρ οι τζιχαντιστές

{loadposition ba_textlink}

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν άλλα 85 μέλη της φυλής Άλμπου Νιμρ στο Ιράκ, στο πλαίσιο της εκστρατείας φόνων που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα. Η εκστρατεία άρχισε σε αντίποινα για την αντίσταση που προβάλλει η εν λόγω φυλή στην προέλαση της ισλαμιστικής οργάνωσης, όπως έγινε γνωστό από έναν αρχηγό της φυλής και έναν αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο σεΐχης Ναΐμ αλ-Γκάουντ, ένας από τους αρχηγούς της Άλμπου Νιμρ, δήλωσε προς το Ρόιτερς ότι το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε χθες, Παρασκευή, 50 εκτοπισμένους, μέλη της φυλής. Σε ένα χωριστό επεισόδιο, 35 πτώματα βρέθηκαν μέσα σ’ έναν ομαδικό τάφο, όπως δήλωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.

Η συνεχιζόμενη αιματοχυσία δείχνει πως η τζιχαντιστική οργάνωση αποδεικνύεται ανθεκτική παρά τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας τα οποία ελέγχει. Σκοτώνει κατά βούληση και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις θα φθάσουν σύντομα για να σώσουν τη φυλή.

Μέλη της φυλής Άλμπου Νιμρ αντιστάθηκαν για εβδομάδες στην πολιορκία των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Άνμπαρ, δυτικά της Βαγδάτης, όμως στο τέλος τα πυρομαχικά, τα καύσιμα και τα τρόφιμά τους εξαντλήθηκαν.

Εκατοντάδες μαχητές της φυλής αποσύρθηκαν και εκατοντάδες μέλη της φυλής εγκατέλειψαν το χωριό τους. Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνέλαβαν πολλούς και τους σκότωσαν πυροβολώντας τους από μικρή απόσταση. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν εκτελεσθεί αφότου άρχισαν οι φόνοι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Πηγή: newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.