Το pre-game της 8ης αγωνιστικής από τον Τάσο Κυριάκου

{loadposition ba_textlink} 

Κάθε εβδομάδα ο Τάσος Κυριάκου μπλογκάρει στο Balla και αναλύει την αγωνιστική της Α’ κατηγορίας. Ανάλυση πριν και μετά από κάθε αγωνιστική του πρωταθλήματός μας από Κύπριους τεχνικούς που μας μεταφέρουν τα δεδομένα από τη σκοπιά του προπονητή.

Κάθε εβδομάδα ο Τάσος Κυριάκου μπλογκάρει στο Balla και αναλύει την αγωνιστική της Α’ κατηγορίας. Αυτή την εβδομάδα αναλύει την 8η αγωνιστική και ξεχωρίζει τα παιχνίδια σε Αμμόχωστος και Δασάκι!

Την προηγούμενη αγωνιστική είδαμε σχεδόν όλα τα παιχνίδια να παίζονται στης λεπτομέρειες και ελπίζουμε να συνεχιστεί για το καλό του πρωταθλήματος.

Αυτή την αγωνιστική θα ξεχώριζα όμως δυο παιχνίδια που κρίνω εγώ ότι θα έχουν κάτι ξεχωριστό , το πρώτο είναι το βαρωσιώτικο ντέρμπι μεταξύ της Σαλαμίνας και της Ανόρθωσης που και παραδοσιακά αλλά και βάσει την δυναμικότητα των δυο ομάδων θεωρώ ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, και το άλλο παιχνίδι είναι το Εθνικός -ΑΠΟΕΛ στηρίζοντας την άποψη μου στο οτι ο Εθνικός έδειξε πολύ καλό πρόσωπο μέχρι σήμερα και είναι επικίνδυνη ομάδα στην έδρα του.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια θα έλεγα ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί σύμφωνα με την παρουσία τον ομάδων που είναι φαβορί , γιατί όσο και αν λέμε ότι είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα πάντοτε θα υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ .

Δόξα – Απόλλων
Ένα παιχνίδι που έχει φαβορί και αυτός είναι ο Απόλλωνας , όμως θα πρέπει να μην παρουσιαστεί θα έλεγα με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου με τον Εθνικό . Είναι μια ομάδα που ξεχωρίζει για την χαρισματική και πολύ ποιοτική μεσοεπιθετικη γραμμή όμως δυσκολεύεται όταν ο αντίπαλος κλειστεί γιατί έχει μάθει μέχρι τώρα να παίζει το παιχνίδι της αντεπίθεσης πολύ καλά . Στο παιχνίδι με την Ομόνοια η Δόξα έπαιξε με 3 κεντρικούς αμυντικούς που κάποιες φορές γίνονταν και 5. Στο κέντρο είχε πολύ καλά κλεισμένο τον άξονα και θα πρέπει ο Απόλλωνας να βρει τις λύσεις . Έχοντας και υπόψη ότι ο κύριος Αντονε ακόμα να μάθει αρκετά καλά τους αντιπάλους του θα χρειαστεί πολλή δουλειά όσο αφορά την τακτική που θα ακολουθήσουν οι δυο ομάδες .

Εθνικός – ΑΠΟΕΛ
Ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ να μας δείχνει σε κάθε παιχνίδι την ποιότητα που διαθέτει σε όλες της γραμμές του αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι η σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν κάθε αντίπαλο είτε αυτός έχει τους ίδιους στόχους είτε διαφορετικούς . Μια ομάδα που τα κυρία της όπλα είναι η καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και η φοβερή κινητικότητα που έχει, ένα στοιχείο που πολλές φορές μπερδεύει τον αντίπαλο. Ο Εθνικός έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αλλά μετά κάπου φάνηκε ότι δεν έχει διάρκεια. Είδαμε και ξέρουμε ότι διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο και προσπαθεί να παίξει καλό και ορθόδοξο ποδόσφαιρο .Θα παίξει και εδώ ρόλο το πλάνο και η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Απόστολος Μακρίδης .

Ομόνοια – Αγία Νάπα
Εδώ η Ομόνοια φυσιολογικά είναι το ακλόνητο φαβορί και έχει και μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει τρίτη συνεχόμενη νίκη γεγονός που θα φέρει πολλά οφέλη. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ομάδες σαν την Ομόνοια με πολύ κόσμο όταν φέρνουν συνεχόμενα καλά αποτελέσματα περνούν μια πολύ διαφορετική δυναμική. Απέναντι της έχει μια ομάδα όμως που νομίζω δεν θα είμαι λάθος αν πω ότι έρχεται να παίξει αυτό το παιχνίδι χωρίς άγχος . Η πίεση είναι στην Ομόνοια και θεωρώ ότι η απόδοση και το αποτέλεσμα κόντρα στον Ερμή, κυρίως ο τρόπος που ήρθε αυτό το αποτέλεσμα μονό καλό έκανε και στην ομάδα αλλα και στον Κόσμα που έκανε ένα καλό ξεκίνημα και αυτό σίγουρα τον βοήθησε όλη αυτή την βδομάδα να δουλέψει καλύτερα .Η Αγία Νάπα έχει ένα δυνατό όπλο σαν ομάδα ,ξέρει πολύ καλά να αμύνεται σαν σύνολο και έχει παίκτες που τρέχουν συνεχώς. Αυτό θα είναι και το εμπόδιο που θα βρει ο Κώστας Καϊάφας μπροστά του και ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις το γρήγορο γκολ είναι το φάρμακο.

Οθέλλος – ΑΕΚ
Ο Οθέλλος είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλή αγωνιστική εικόνα χωρίς να παίρνει αυτό που του αξίζει και σε αυτές τις περιπτώσεις όταν αυτό συνεχίζεται οι ποδοσφαιριστές αρχίζουν να απογοητεύοντα. Θα πρέπει να κάνει μια αρχή, η ατυχία όμως για την ομάδα της Αθηαίνου είναι ότι απέναντι του είναι η ΑΕΚ που πέραν του ότι μας έδειξε ότι είναι πολύ καλό σύνολο αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση .

Είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα που αρέσκεται να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας με ορθολογιστική ανάπτυξη και πολύ καλή ανασταλτική συμπεριφορά. Για μένα είναι ένα τεστ για το πόσο ψηλά μπορεί να κοιτάξει η ΑΕΚ εφέτος γιατί ο Οθέλλος θα είναι δύσκολο καρύδι .

ΑΕΛ – Ερμής
Εδώ νομίζω και οι δυο ομάδες θα πρέπει να ξεχάσουν το προηγούμενο παιχνίδι τους γιατί δεν πήραν αυτό που ήθελαν αλλά δεν είχαν ούτε και την απόδοση που ίσως θα ήθελαν. Φαβορί είναι η ΑΕΛ γιατί ξέρουμε πόση δυναμική παίρνει μέσα στο γήπεδο της διπλά από τον κόσμο της . Ένα στοιχείο που φαίνεται εξόφθαλμα και για τις δυο ομάδες είναι ότι χρειάζονται βελτίωση στην αμυντική τους συμπεριφορά. Κι αυτό γιατί είναι ένα στοιχείο που αν θέλεις να διακριθείς θα πρέπει να το διαθέτεις . Και οι δυο ομάδες έχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διάφορα, κυρίως η ΑΕΛ αλλά θα πρέπει να παίξουν και σαν καλά κουρδισμένα σύνολα .

Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση
Εδώ εγώ περιμένω ότι θα γίνει το πιο ενδιαφέρον από αγωνιστικής πλευράς παιχνίδι .Δυο ομάδες που διαθέτουν όμοια ποδοσφαιρικά στοιχεία, αρέσκονται στις γρήγορες επιθέσεις , πιέζουν σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού πολύ ψηλά και έχουν ποδοσφαιριστές που ξέρουν πολύ καλά να χειρίζονται ατομικά την μπάλα. Διαθέτουν γρήγορα άκρα και στην ποδοσφαιρική γλώσσα πάντοτε αυτό μεταφράζεται σε καλό ποδόσφαιρο . Είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστεί πολλή δουλεία από τους προπονητές την ώρα του παιχνιδιού με την στρατηγική που θα ακολουθήσουν αλλά θα έλεγα το πιο σημαντικό είναι οι κινήσεις που θα κάνουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό που ελπίζουμε είναι να δούμε αυτό που περιμένουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο balla.com.cy