Το μεγαλείο του ηγέτη…

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα δε με δηλώσεις του, εκτιμά ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι σε θέση να ταξιδέψει και να επιστρέψει στην Κύπρο. Θα απουσιάζει, λοιπόν, περίπου 25 μέρες.

Φυσικά και η υγεία του αποτελεί προτεραιότητα -μακάρι να είναι πάντα σιδερένιος- αλλά εγείρονται όμως πολλά θέματα παράπλευρα, που δεν πρέπει να αγνοούμε ή να υποτιμούμε.

Μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, αυτή τη στιγμή υπάρχει κενό εξουσίας στην Κύπρο. Όσο καλοί και να είναι οι συνεργάτες του, ένας μήνας απουσίας για τον Πρόεδρο είναι μεγάλο διάστημα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, που ο κ. Ερντογάν απειλεί με έρευνες για αέριο στην κυπριακή ζώνη.

Κατά τη γνώμη μας, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, τον οποίο υγιή και δυνατό χρειάζεται η Κύπρος, θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και να δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διαδοχή του. Και αυτός να παραμείνει στο προσκήνιο ως σύμβουλος και εγγυητής.

Γιατί αν θελήσει να συνεχίσει να εργάζεται με τους ίδιους ρυθμούς, μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του και αυτό δεν θα είναι καλό ούτε για την Κύπρο.

Η μη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και η απουσία του στις ΗΠΑ λόγω της επέμβασής του, δεν μπορούν να έχουν συνέχεια, για το καλό της Δημοκρατίας.

Πρέπει ο ίδιος να δείξει παρρησία και να πάρει πρωτοβουλία που θα βγάλει από τη δύσκολη θέση ακόμη και τους συνεργάτες του.

Πρέπει ο ίδιος να δείξει το μεγαλείο του ως ηγέτης και να φροντίσει ώστε η Κύπρος να φαίνεται και να είναι δυνατή, προς τα έσω και τα έξω.

Γιατί κάπως έτσι μένουν στην ιστορία οι ηγέτες κινημάτων και λαών…

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα “24”, στις 14/12/2014