Βαρουφάκης: “Τιμητική η σύμπραξη Αριστεράς, Νέας Δημοκρατίας και ΑΝΕΛ”

{loadposition ba_textlink} 

Με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας και την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γιάννης Βαρκουφάκης αρκέστηκε να πει πως “είναι τιμή για τους Έλληνες, η σύμπραξη της Αριστεράς με την Νέα Δημοκρατία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες”.

Αισιόδοξος για την πρόταση της Ελλάδας

Την αισιοδοξία του για έγκριση της πρότασης της Ελλάδας από το Eurogroup εξέφρασε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, περιορισμένος ο χώρος για ελιγμούς λέει από την πλευρά του ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, στην ομάδα εργασίας του Eurogroup θα υπάρξει μια κατάληξη που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον Πρόεδρο του Eurogroup.

«Αν συνεχιστεί σε αυτό το κλίμα, την Πέμπτη θα υπάρξει καλή κατάληξη σε τεχνικό επίπεδο και την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης θα υπάρξει έγκριση της ελληνικής θέσης», είπε.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στο πλαίσιο συζήτησης στο Βερολίνο ότι «είναι περιορισμένος ο χώρος για ελιγμούς».

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τα χρεωστικά προβλήματα της Ελλάδας τις προσεχείς ημέρες, όλοι πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι υπάρχει μια κοινή ευθύνη για να διατηρηθεί η Ευρώπη σταθερή.

Πώς σχολίασε ο Γιάννης Βαρουφάκης τη συνομιλία του με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ

Μέσω Twitter σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τη συνομιλία του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιού, ο οποίος φέρεται να παρότρυνε την ελληνική κυβέρνηση να τα βρει με τους Ευρωπαίους εταίρους, διαφορετικά θα έρθουν δύσκολες ώρες για την Ελλάδα.

“Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ όντως μου είπε ότι η μη συμφωνία θα έκανε ζημιά στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι θα προκαλούσε επίσης ζημιά στην Ευρώπη. Συμβουλή και προς τις δύο πλευρές!”, ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. βαρουφάκης.

Πηγές: ΚΥΠΕ, news247.gr