Υπήρχε και άλλος δρόμος…

{loadposition ba_textlink}

Αν και ακόμη δεν κλείδωσε η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση Τσίπρα έχει κερδίσει την απόλυτη αποδοχή στην Ελλάδα (πάνω από 70%) και τον σεβασμό στην Ευρώπη.

Άλλαξε την ατζέντα της συζήτησης και «ζόρισε» την Καγκελάριο που αναγκάστηκε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να ρίξει νερό στο κρασί της. Η αμφισβήτηση των διαδικασιών και της Τρόικας, πείθει και τον πλέον δύσπιστο πως και η Κύπρος θα μπορούσε να ακολουθήσει έναν παρόμοιο δρόμο. Παρά την κατραπακιά από το βροντερό αλλά απότομο «όχι» που φώναξε πριν από δύο χρόνια και την οικονομική θηλιά που ακολούθησε, χωρίς φόβο και πάθος θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτό που έχει. Να δεχθεί τις δημοσιονομικές προσαρμογές, αλλά να συνεργάζεται στο μέλλον με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στη βάση της αξιοπρέπειας και της νομιμότητας και όχι του άκριτου ελέγχου των τεχνοκρατών που μόνο διατάζουν και επιβάλλουν.

Η φωνή της μικρής Ελλάδος μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στην Ενωμένη Ευρώπη. Αρκεί να ακολουθήσουν και άλλοι ηγέτες, πραγματικοί ηγέτες και οραματιστές, όχι απλά διαχειριστές κυβερνητικών σχημάτων. Ο Αλέξης Τσίπρας αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στην Ευρώπη.