Ευκαιρία για επανεκκίνηση

{loadposition ba_textlink}

Ναι, η Κύπρος είναι το καλό παιδί των δανειστών μας και το έχουμε γράψει επανειλημμένα στη «24». Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν θα βγούμε από το Μνημόνιο σίγουρα και όχι όπως η Ελλάδα.

Όμως, ενώ σε ορισμένους τομείς πάμε καλά θα πρέπει να κοιτάξουν στο Υπουργείο Οικονομικών την πραγματική οικονομία. Η αγορά ασφυκτιά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν την παραμικρή βοήθεια από τις τράπεζες και η ρευστότητα είναι είδος προς εξαφάνιση.

Η χώρα μας έτσι κι αλλιώς δεν είχε το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά κυρίως τραπεζικό. Με το κλείσιμο της Λαϊκής και το «κούρεμα», θυσίασαν την αξιοπιστία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος για να δανειστούν.

Όπως αποδεικνύεται όλοι ήξεραν για το «κούρεμα» επιβεβαιώνοντας την «24» και το 24h.com.cy που από την πρώτη στιγμή έγραφαν ότι το δεν ήταν τόσο απρόσμενη εξέλιξη όπως θέλουν να την παρουσιάζουν.

Ας επιλέξουν επιτέλους το κοινό καλό βοηθώντας την πραγματική οικονομία του τόπου και η μεσαία τάξη να ξαναβρεί το χαμόγελό της.

Μπορούν.

Κ.Ν.

twitter.com/cdaltas

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “24” στις 7 Μαρτίου 2015. Διαβάστε όλη την εφημερίδα “24” ΔΩΡΕΑΝ στο http://24newspaper.com.cy