Υπόθεση Aristo: “Λάθη του τμήματος Κτηματολογίου φορτώνονται στα πλάτη της εταιρείας”

{loadposition ba_textlink}

Συνεχίστηκε η υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στο Σκαλί Πάφου της Εταιρείας Aristo Developers, με την αντεξέταση του Α. Σωκράτους Πρώτου Κτηματολογικού Λειτουργoύ και την παρουσίαση ακόμα 3 μαρτύρων κατηγορίας, των Γ. Μαννούρη, μέλος της Ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ, Χρ. Πενταρά, μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Γ. Χρυσάνθου, γραφολόγο στο ΥΠΕΓΕ (Εργαστήριο Γραφολογίας της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών).

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, ποινικολόγος Γιώργος Παπαιωάννου ολοκλήρωσε την αντεξέταση του μάρτυρα Α. Σωκράτους, ο οποίος συμφώνησε ότι η Εταιρεία εύστοχα και πολύ σωστά έπραξε υποβάλλοντας τόσο αίτηση για εξωτερική οριοθέτηση των υπό διαχωρισμό τεμαχίων όσο και αίτηση για διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος διάφορων στοιχείων που υπάρχουν εντός της έκτασης που καλύπτει την εν λόγω ανάπτυξη.

Ο εν λόγω συνήγορος ανέφερε ότι στην πλάτη της Εταιρείας θα φορτωθούν τόσο τα λάθη του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωροταξίας και άλλων υπηρεσιών όσο και η καθυστέρηση που υπέδειξε το Τμήμα του ειδικότερα με την έκδοση εκσυγχρονισμένων τίτλων και σχεδίων.

Στην συνέχεια ο εν λόγω μάρτυρας αντεξετάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του Χρίστου Σολωμονίδη, δικηγόρο Μιχάλη Πική, ο οποίος υπέβαλε στο μάρτυρα διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Αντεξετάστηκε επίσης, από τον συνήγορο υπεράσπισης του τέως Δημοτικού Μηχανικού, Σάββα Σάββα, δικηγόρο Ηλία Στεφάνου.

Σε σχετική ερώτηση του εν λόγω συνηγόρου, ο μάρτυρας απάντησε ότι πολύ λογικά ο Σάββας Σάββα θεώρησε ότι βάσει των επίσημων στοιχείων του Κτηματολογίου, δηλαδή τους τίτλους ιδιοκτησίας, τα κτηματολογικά σχέδια και σχετικό σύγγραμμα εφαρμογής του Νόμου που εκδόθηκε από το Κτηματολόγιο, το Αργάκι των Αγριδίων ανήκει στην Εταιρεία και εισήγαγε σχετικό όρο για την Πολεοδομική Άδεια προκειμένου αυτό να παραχωρηθεί στο Δημόσιο και να το προστατεύσει.

Εν συνεχεία, παρουσιάστηκε ο κ. Χρ. Πενταράς, μέλος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οποίος αντεξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, συμφώνησε ότι σωστά στάληκε η επιστολή από τον Δήμο Πάφου για απόψεις από την Υπηρεσία, διότι το χρόνο που στάληκε είχε γίνει το σύστημα υδροδότησης από τον Δήμο Πάφου, κάτι το οποίο είναι προϋπόθεση για να δώσει απόψεις το Τμήμα του.

Ο επόμενος μάρτυρας, αστυνομικός Γ. Μαννούρη, ήταν τυπικά σύντομος.

Τέλος, ο κ. Νίνος Κέκκος, εκπρόσωπος της Κατηγορούσας αρχής, παρουσίασε ως επόμενο μάρτυρα τον 11ο μάρτυρα κατηγορίας, τον Γιώργο Χρυσάνθου, μέλος της Αστυνομίας στο ΥΠΕΓΕ, ο οποίος κατέθεσε αριθμό εκθέσεων εμπειρογνωμοσύνης σχετικές με τις υπογραφές των Θ. Αριστοδήμου, Ρ. Αριστοδήμου και Σ. Σάββα.

Τα εν λόγω τεκμήρια κατατέθηκαν χωρίς ενστάσεις από τους δικηγόρους υπεράσπισης.

Ο μάρτυρας σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, απάντησε ότι για σκοπούς γραφολογικών εξετάσεων για υπογραφές υπάρχει ειδικό έντυπο, το οποίο πρέπει να συμπληρώνει το άτομο του οποίου θα τύχει εξέταση η υπογραφή.

Ωστόσο, ο εν λόγω συνήγορος διερωτήθηκε γιατί οι αρχές αντί τούτου, κυκλοφορούσαν και χρησιμοποιούσαν έγγραφο που αφορούσε γνωστοποίηση δικαιωμάτων του Θ. Αριστοδήμου και εν αγνοία του έκαναν επί τούτου γραφολογικές εξετάσεις.

Η δικαστική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 09:00 ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο με την αντεξέταση του 11ου μάρτυρα, Γ. Χρυσάνθου, γραφολόγο στο ΥΠΕΓΕ, από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Δώρα Σωκράτους διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι Θεόδωρος και Ρούλα Αριστοδήμου, Χρήστος Σολωμονίδης και Σάββας Σάββα παραμείνουν ελεύθεροι με όρους εγγύησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ