ΚΕ: “Ατυχής η δήλωση Α.Κυπριανού”

{loadposition ba_textlink}

Είναι τουλάχιστον ατυχές και δεν εξυπηρετεί την υπόθεση του κυπριακού λαού να καταλογίζονται ευθύνες στη δική μας πλευρά από ελληνοκυπριακά κόμματα, για τη στασιμότητα που παρουσιάζεται στο Κυπριακό, λόγω των τουρκικών παρανομιών, της προκλητικότητας και της παραβίασης του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας  Παπαδόπουλος.

Σε γραπτή απάντησή του προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως “είναι καλά γνωστό ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη πέτυχε την επανέναρξη των συνομιλιών με την περιεκτική και ξεκάθαρη βάση του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου”.

“Και ήταν έτοιμη”, πρόσθεσε, “να εισέλθει στον τρίτο γύρο των συνομιλιών με πολιτική βούληση και εποικοδομητικό πνεύμα για γεφύρωση των διαφορών, όταν η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση της παράνομης Navtex παραβιάζοντας κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Ως εκ τούτου, σημείωσε, “υπόλογοι για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό δεν είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, αλλά η προκλητικότητα, η επιθετικότητα και η παντελής έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς Τουρκίας και Ντερβίς Έρογλου”.