Πάφος: Έκκληση για στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου

{loadposition ba_textlink} 

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου Μαρία Ζαβρού δήλωσε πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου έχει άμεσες ανάγκες από χορηγίες, στήριξη και συνεισφορά όλων για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο του. Βρισκόμαστε, είπε, σε δύσκολη θέση όσον αφορά τους χορηγούς.

Σε δηλώσεις της, αφού ανέφερε ότι τις γιορτές των Χριστουγέννων στηρίχτηκαν όλες οι οικογένειες που ανέρχονται στα 700 άτομα, είπε ότι δυστυχώς οι χορηγοί είναι περιορισμένοι φέτος, ανακοινώνοντας ότι προγραμματίζονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις προς ενίσχυση του Παντοπωλείου από το Μάρτιο μέχρι το Μάιο και απευθύνοντας έκκληση για στήριξη του έργου του. Παντοπωλείο, είπε ότι προσεχώς θα συγκληθεί μια σύσκεψη για να εξεταστεί η βελτίωση του χώρου.

Η κ. Ζαβρού αναφέρθηκε και στη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ και τον κ. Μικελλίδη, Επαρχιακό Επιθεωρητή της Πάφου της Δημοτικής Εκπαίδευσης, με στόχο τον προγραμματισμο εκδήλωσης στο δημόσιο κήπο , όπως έγινε και πέρσι, ώστε να μπορούν και τα παιδιά να βοηθήσουν με διάφορες δραστηριότητες συλλογής χρημάτων και τροφίμων.

Αναφέρθηκε επίσης και σε διοργάνωση συναυλίας στο κέντρο της πόλης σε συνεργασία με τοπικά μουσικά σχήματα ώστε “να εξασφαλίσουμε αποθέματα και να συνεχίσει η προσπάθεια την οποία έχουμε αναλάβει ”.

Καταλήγοντας η κ. Ζαβρού είπε πως υπάρχουν τραγικές περιπτώσεις, σημειώνοντας πως θα πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός με τις γύρω κοινότητες και κάλεσε τα Κοινοτικά Συμβούλια της περιοχής να αναπτύξουν παρόμοιες δράσεις προκειμένου να βοηθηθεί το Κοινωνικό Δημοτικό Παντοπωλείο.

Εξάλλου, η ταμίας της Λέσχης Εθελοντών Αλληλεγγύη Παυλίνα Μενελάου Πάτσαλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η Λέσχη στηρίζει 400 και πλέον οικογένειες, δηλώνοντας πως «οι πολίτες είναι αξιοπρεπείς και δεν ζητούν ελεημοσύνη, αλλά να τους δοθεί ευκαιρία να εργαστούν για να ζήσουν τις οικογένειες τους».

Η κ. Πάτσαλου αναφέρθηκε και στο προγραμματισμό διαφόρων εκδηλώσεων αυτό το μήνα με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων.
Πρόσφατα το οίκημα που στεγάζεται η Λέσχη Εθελοντών Αλληλεγγύη επισκέφτηκαν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου με επικεφαλής τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Χάρη Χριστοδούλου, οι οποίοι πρόσφεραν παιδικές τροφές και πάνες. Διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν μετά από πρωτοβουλία των αστυνομικών της Γειτονιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ