Αιδώς Αργείοι!

{loadposition ba_textlink}

Προκειμένου να πάρουν τη δόση από την Τρόικα, είπαν σε όλα ναι και επέτρεψαν τους πλειστηριασμούς, κάνοντας το χατίρι των δανειστών. Οι περιορισμοί είναι προσχηματικοί, αφού τα περισσότερα δάνεια έχουν παραχωρηθεί σε ξένα πιστωτικά ιδρύματα ή fund του Λονδίνου. Το όριο προστασίας είναι σχεδόν αστείο και προστατεύει μόνο μια πολύ μικρή μερίδα του πληθυσμού.

Τώρα τα κόμματα και τα εκδοτικά τους φερέφωνα, διαφημίζουν ως επιτυχία την απεμπλοκή της δόσης και την ένταξη της Κύπρου στην ποσοτική χαλάρωση. Αλλά αλήθεια τι να την κάνει Πρόεδρε, ο απλός Κύπριος την ποσοτική χαλάρωση, όταν την ίδια ώρα θα του παίρνουν το σπίτι, γιατί δεν θα μπορεί να πληρώσει τη δόση του δανείου του; Ναι, θα έχει χαλάρωση, αλλά …άλλου είδους…

Έτσι πετύχατε την έξοδο από το μνημόνιο; Τέτοιες λύσεις να περιμένουμε και για τα εθνικά θέματα κύριοι της κυβέρνησης, αλλά και εσείς αρχηγοί και βουλευτές  των πολιτικών κομμάτων που συναινείτε; Αν ο εκβιασμός που σας κάνουν οι δανειστές είναι τόσο προφανής και μεγάλος, βγείτε και πέστε το στον λαό, δώστε στη δημοσιότητα έγγραφα και ντοκουμέντα και ο λαός θα είναι ο στο πλευρό σας, ό,τι κι αν αποφασίσετε. Αψηφώντας όμως αν θα μείνετε στην καρέκλα σας.

Γιατί η εστία, το σπιτάκι δηλαδή των Κυπρίων πολιτών, που με κόπο αγόρασαν, είναι πιο σημαντικό.

* Κατεβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” στο http://24newspaper.com.cy!