15,000 παρατηρητές της γειτονιάς παγκύπρια

{loadposition ba_textlink}

Αναμφισβήτητα, κάθε σύγχρονο κράτος που θέλει να βελτιώνει την ποιότητα ζωής και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολιτών του, πρέπει να προσφέρει στους πολίτες του, πρώτα και πάνω απ΄ όλα, ασφάλεια ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως, μιλώντας στο χθεσινοβραδινό σεμινάριο των εθελοντών παρατηρητών της γειτονιάς που διοργανώθηκε σε συνεργασία του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς με την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πόλης Χρυσοχούς.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με στόχο την εφαρμογή του προγράμματος του Παρατηρητή της Γειτονιάς, στο Δήμο , το οποίο αποτελεί μιαν οργανωμένη στρατηγική για την πρόληψη του εγκλήματος. Ο κ. Οδυσσέως ανέφερε πως η ασφάλεια του πολίτη, αν και είναι η κύρια αποστολή της Αστυνομίας και βασικό καθήκον των Αστυνομικών, εντούτοις αυτή αφορά όλους μας.

Ο κ. Οδυσσέως στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15,000 Παρατηρητές της Γειτονιάς παγκύπρια και πως ο θεσμός του «Παρατηρητή της Γειτονιάς» ξεκίνησε την εφαρμογή του από το 2011 στο Δήμο Ιδαλίου και έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής σε 90 Δήμους και Κοινότητες, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής σε συνολικά άλλους 42 Δήμους και κοινότητες.

Ο «Παρατηρητής της Γειτονιάς» συνέχισε , είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να συμβάλει δραστικά στη μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας και η ενεργός εμπλοκή των πολιτών δύναται να μετατραπεί σε κοινωνικό δίκτυο πρόληψης, υποστήριξης και προστασίας των νέων μας.

Η αναμενόμενη ανταπόκριση των πολιτών είναι καθοριστική και γι’ αυτό καθίσταται επιβεβλημένη η αξιοποίηση του προγράμματος σε κάθε ενορία ή γειτονιά του Δήμου μας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, όπως θα διαπιστώσουμε και κατά την παρουσίαση, είναι εντυπωσιακά και στόχος είναι να προωθηθεί η εφαρμογή του θεσμού της κοινοτικής αστυνόμευσης για να καλύψει όλους τους Δήμους και τις πλείστες εκ των κοινοτήτων μας, κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ