Ανεξίτηλος λεκές…

{loadposition ba_textlink}

Στην μικρή, όπως σχεδόν σε κάθε παιδί, άρεσαν τα γλυκά. Τους είχε αδυναμία. Μόλις της έταζες μια σοκολάτα, το παιδί ανταποκρινόταν στις επιθυμίες των μεγάλων. Να κάτσει φρόνιμα. Να διαβάσει. Να συνεργαστεί.  Όχι όμως και να κάτσει να το βιάσει ο κάθε ανώμαλος…

Όσο μικρό και να ‘ναι ένα παιδί, -λένε οι ειδικοί,- μπορεί να ξεχωρίσει το διαφορετικό χάδι.

Αυτό το γνώριζε καλά ο 68χρονος γείτονας και κουμπάρος της καλής της γιαγιάς. Του άρεσε η μικρούλα. Ομορφούλα. Μα προπαντός, «απροστάτευτη». Χωρίς αντρική παρουσία στο σπίτι. Πεδίον δόξης λαμπρόν  για τον ξεμωραμένο. Με τις διαστροφικές διαθέσεις. Για να δράσει καταστροφικά. Να προκαλέσει ανεπούλωτη ψυχική πληγή σε ένα αθώο, εύθραυστο πλασματάκι. Να κουτσουρέψει μια τρυφερή ψυχή και να την καταστήσει, ενδεχομένως, ανάπηρη για όλη την υπόλοιπη ζωή του παιδιού. Εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του έδειξαν μάνα και γιαγιά, ο ασυνείδητος πατέρας τριών παιδιών και τριών  εγγονιών, αντί να δίνει αγάπη, στοργή και τρυφερότητα στην μικρούλα, τη χρησιμοποιούσε για να κορέσει τις άρρωστες ορέξεις του.’Iσως, αυτό να ήταν και ένα από τα χόμπυ του ενόσω ζούσε στο εξωτερικό. Μπορεί. Ποιος το ξέρει με βεβαιότητα;

Συνολικά, στο διάστημα μεταξύ 2011 και 2013, το ανήλικο κοριτσάκι δέχθηκε εννέα άσεμνες επιθέσεις. ‘Οταν η μικρή προσπαθούσε να φωνάξει από τον πόνο των διεστραμμένων, νοσηρών και αφύσικων ορέξεων του, ο τρισάθλιος 68χρονος της έκλεινε το στοματάκι της, πνίγοντας και την αναπνοούλα της. Το τρυφερό πλαματάκι, κατατρομαγμένο από τη βαναυσότητα του οικείου, καλού φίλου και κουμπάρου της γιαγιάς, διερωτιόταν με το παιδικό μυαλό της, τι σόϊ φίλος ήταν αυτός. Και  γιατί η μαμά  και η γιαγιά της, την αφήνουν στη φύλαξη του κακού λύκου. Και όπως στα παραμύθια το κακοποιημένο σεξουαλικά κοριτσάκι με έντονα τα σημάδια του πόνου και με αναφιλητά, κατήγγειλε τον κακό λύκο που καταβρόχθισε την κοκκινοσκουφίτσα….

Ηλεκτρική εκκένωση κεραυνού διαπέρασε τη δύσμοιρη μάνα. Τερατώδες το έγκλημα σε βάρος του ανυπεράσπιστου παιδιού της. Εμπιστεύτηκε εναν παιδεραστή…. Οι ενοχές φυτεύτηκαν μέσα της. ’Ισως και να μην αποριζωθούν ποτέ. ‘ Όπως και το τερατούργημα του βιασμού σε βάρος ενός μωρού ηλικίας μόλις έξι ετών.

Ο 68χρονος παππούς, ο οποίος καταδικάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και όχι από  το Κακουργιοδικείο,- όπου έπρεπε να είχε παραπεμφθεί, επωφελούμενος της απόφασης της Γενικής Εισαγγελίας να καταχωρήσει την υπόθεση στο επαρχιακό-  τη γλύτωσε με ποινή ”χάδι” για το μέγεθος τους εγκλήματος που διέπραξε.

Ο δικαστής επισήμανε ότι η προβλεπόμενη από το Νόμο ποινή για αυτά τα αδικήματα,- εγκλήματα τα χαρακτηρίζω εγώ, γιατί ακρωτηριάζουν τη ψυχή, είναι ποινή φυλάκισης για 20 χρόνια.

Ωστόσο, εξήγησε, το Επαρχιακό, δεν μπορούσε να επιβάλει ποινή μεγαλύτερη των πέντε χρόνων. Δεν θα υπεισέλθω στα νομικίστικα.

Για όλους εμάς τους απλούς  πολίτες, οι οποίοι παρακολουθήσαμε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος ενός αθώου, ανήλικου κοριτσιού, το καμπανάκι κινδύνου είναι ένα. Επαγρύπνηση.

Γονείς, σχολείο, πολιτεία να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας κατά της σεξουαλικής κακοποίησης  των παιδιών μας. Γιατί θέλουμε οι αυριανοί πολίτες αυτού του τόπου να είναι πάνω απ’όλα ψυχικά υγιείς και ισορροπημένοι.

Ουσιαστικό μέτρο επίσης είναι η βαριά και παραδειγματική τιμωρία των παιδεραστών. Ίσως,  λέω, ίσως, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής,- ύστερα και από τις επισημάνσεις αλλά και τις παραινέσεις της Επιτρόπου Προστασίας του Παιδιού κ.Λήδας Κουρσουμπά, αναφορικά με το μέγεθος του προβλήματος στην Κύπρο, θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέσπιση νομοθεσίας. Μήπως ο ισλαμικός νόμος «κλέβει χέρι, κόβει χέρι» πάει γάντι στα τέρατα που καταστρέφουν τα παιδιά μας;

* Κατεβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” στο http://24newspaper.com.cy!