Αστυνομία: Διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα για την νιτρική αμμωνία

{loadposition ba_textlink}

Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Interpol, την Europol αλλά και με άλλες υπηρεσίες βρίσκεται η Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση του εντοπισμού μεγάλης ποσότητας νιτρικής αμμωνίας σε κατοικία στη Λάρνακα.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης επανάλαβε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση για την οποία τελεί υπό 8ημερη κράτηση ένας 26χρονος Λιβανέζος, κάτοχος καναδικού διαβατηρίου, στην οικία του οποίου εντοπίστηκαν 420 κιβώτια με περίπου 67 χιλιάδες συσκευασίες νιτρικής αμμωνίας.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και αξιολογούνται όλα τα δεδομένα και στοιχεία, σημειώνοντας ότι διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την υπόθεση.

Όπως είπε, “υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασία με την Interpol, την Europol αλλά και με άλλες υπηρεσίες”.

Ερωτηθείς κατά πόσον η Αστυνομία έχει αποτρέψει μια τρομοκρατική ενέργεια, ο κ. Αγγελίδης αρκέστηκε να δηλώσει ότι τα διάφορα ερωτήματα που εγείρονται σε σχέση με την υπόθεση αποτελούν αντικείμενο της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο τη πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο κ. Αγγελίδης είπε, επίσης, ότι ο ύποπτος έδωσε στη κατάθεση του κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επίκεινται συλλήψεις σε σχέση με τα προνομιακά δάνεια που παραχωρήθηκαν από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι για την υπόθεση αυτή έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις, επισημαίνοντας ότι η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Ανέφερε, τέλος, ότι το εάν και πότε θα γίνουν συλλήψεις θα το αποφασίσουν οι ανακριτές της υπόθεσης σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία η οποία εποπτεύει και καθοδηγεί τις έρευνες για την οικονομία.

Πηγή: KYΠΕ