Ερντογάν: “Οι πηγές ενέργειας στην Κύπρο ανήκουν σε όλο το λαό της”

{loadposition ba_textlink}

Η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την πολιτική της για τις πηγές ενέργειας της Κύπρου και όλες οι πηγές ενέργειας του νησιού ανήκουν σε ολόκληρο το λαό της Κύπρου, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στο συνέδριο “Φόρουμ για την Παγκόσμια Ενεργειακή Ρύθμιση”, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα συνεχιστεί η πολιτική βούληση της Τουρκίας για λύση στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να υποχωρήσει από την πολιτική της στο Κυπριακό.

“Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε από την πολιτική μας σχετικά με την `ΤΔΒΚ` και τις πηγές ενέργειες του νησιού. Το δηλώσαμε και το δηλώνουμε με κάθε ευκαιρία ότι ανήκουν σε ολόκληρο το λαό του νησιού όλες οι πηγές στην περιοχή. Για τις πηγές οι οποίες θα εξορυχτούν και θα αξιοποιηθούν εκεί και για τη μεταφορά τους στην διεθνή αγορά, χώρα κλειδί είναι η Τουρκία. Στην Κύπρο όπως και στο Ιράκ αν επιτευχθεί συμφωνία περισσότερο ικανοποιημένοι θα είμαστε εμείς.  Όπως μέχρι σήμερα διατηρήσαμε την πολιτική μας βούληση για λύση στο νησί και πάντοτε είμαστε ένα βήμα μπροστά, έτσι και από δω και προς θα διατηρήσουμε την ίδια στάση”, είπε ο κ. Ερντογάν.

Πηγή: KYΠΕ