Υπ. Υγείας: “Η Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου κάνει εξαιρετική δουλειά”

{loadposition ba_textlink}

Την εξαιρετική δουλειά που επιτελεί η Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου εξήρε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, σημειώνοντας ότι η επένδυση στην υγεία των παιδιών, αποτελεί επένδυση στο μέλλον της χώρας μας.

Σε χαιρετισμό του στο 10ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Παιδιατρικής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, ο κ. Πατσαλής ανέφερε «Η Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου είναι σήμερα η μεγαλύτερη κλινική της Κύπρου και κέντρο αναφοράς για το πάσχον παιδί».

Παράλληλα, σημείωσε, «η Παιδιατρική Κλινική παρέχει πλήρη, υψηλού επιπέδου ειδικότητα σε 12 ειδικευόμενους ιατρούς από την Κύπρο και την Ελλάδα».

Επιπλέον, πρόσθεσε ο κ. Πατσαλής «τα τελευταία δυο χρόνια παρέχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αφού το προσωπικό της εκπαιδεύει τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου St. George`s του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο μάθημα της Παιδιατρικής».

Είπε ακόμη ότι ο πανεπιστημιακός ρόλος της Κλινικής αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω με την επικείμενη ένταξή της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Καθρέφτης της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται είναι οι χαμηλοί δείκτες θνησιμότητας και θνητότητας τόσο στη γενική Παιδιατρική όσο και στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών», ανέφερε. Δείκτες, πρόσθεσε, «οι οποίοι συγκρίνονται ευνοϊκά με τους αντίστοιχους των πιο προηγμένων παιδιατρικών κλινικών του εξωτερικού».

Επιπρόσθετα, ανέφερε «έχει μειωθεί σημαντικά η ανάγκη αποστολής παιδιατρικών ασθενών στο εξωτερικό και σκοπός μας είναι η ελαχιστοποίησή της».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον μιας χώρας ανήκει στη νέα γενιά, ανήκει στα παιδιά», είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι «το Υπουργείο Υγείας είναι δίπλα σας, αρωγοί σε κάθε σας προσπάθεια που στόχο και σκοπό έχει την προαγωγή της καλής υγείας των παιδιών μας».

«Η επένδυση στην υγεία των παιδιών, αποτελεί επένδυση στο μέλλον της χώρας μας. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Υγείας παραμένει πάντοτε αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια με στόχο και σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών προς το πάσχον παιδί», διαβεβαίωσε.

Πηγή: KYΠΕ