Στη Ζυρίχη ο Μ. Λευκαρίτης: “Είμαι απολύτως καθαρός” (vid)

{loadposition ba_textlink}

Ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή αποκαλύπτοντας ότι έφτασε στην Ζυρίχη λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης όμως δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει. «Είμαι απολύτως καθαρός» το σχόλιο του για όσα ακούγονται σχετικά με την ψηφοφορία για τα Μουντιάλ του 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα» στο ΡΙΚ:

Για τις συλλήψεις και τις αποκαλύψεις: «Όλα είναι πληροφορίες. Πέραν των συλλήψεων που έγιναν, υπάρχουν 2 διαφορετικές υποθέσεις. Η μια είναι αυτή που έχει να κάνει με το FBI και τις ομοσπονδίες στην Ν. Αμερική και Β. Αμερική που έχουν να κάνουν με διαφθορά. Η άλλη υπόθεση είναι αυτή που διερευνούν οι ελβετικές αρχές σχετικά με την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιαλ το 2018 και 2022 από την Ρωσία και το Κατάρ».

Για την υπόθεση σχετικά με την ψηφοφορία για τα Μουντιάλ: «Σε αυτή την υπόθεση είμαστε 12 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ και δεχθήκαμε μια πληροφορία ότι οι ελβετικές αρχές ήθελαν να μας υποβάλουν ορισμένες ερωτήσεις οι ελβετικές αρχές. Σήμερα που ήρθα στη Ζυρίχη ακούω και μαθαίνω ότι δεν μας έχουν καλέσει ακόμη. Για μένα το θεωρώ αστείο εάν γίνεται μια τέτοια έρευνα να μην ρωτήσουν εκείνους οι οποίοι ψήφισαν. Κι εγώ είμαι ένας από εκείνους που ψήφισαν».

Για όλα όσα ακούγονται για διαφθορά, δωροδοκίες κλπ: «Συνεχώς ακούγονται αυτά τα πράγματα από διάφορα ΜΜΕ. Πόσα μπορεί κάποιος να πιστέψει και πόσα είναι πραγματικότητα είναι δύσκολο εκτός και αν γίνουν έρευνες όπως έκανε το FBI και βγουν κάποια αποτελέσματα».

Για την δική του ψήφο και συμμετοχή στην ψηφοφορία για Ρωσία και Κατάρ: «Εγώ προσωπικά αλλά και τα άλλα μέλη που ψηφίσαμε είμαστε έτοιμοι, εφόσον μας ζητηθεί να καταθέσουμε. Βεβαίως είμαι απολύτως καθαρός. Αν δεν ξέρω εγώ τον εαυτό μου ποιο θα τον ξέρει;»

Για την ανακοίνωση της UEFA: «Η UEFA απευθύνεται σε αυτή την FIFA, δηλαδή στην ηγεσία την σημερινή και ουσιαστικά καλεί όλα τα μέλη της ηγεσίας να παραιτηθούν».

«Η FIFA είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία και η UEFA η ευρωπαϊκή, όπως υπάρχουν και στις υπόλοιπες συνομοσπονδίες όπως η Αφρική, Ν. Αμερική, Ασία και άλλες. H UEFA είναι μια από τις ομοσπονδίες και η μεγαλύτερη οπότε και η πιο σημαντική».

Πηγή: balla.com.cy