Ποιο σκάνδαλο; Ξανά Μπλάτερ!

{loadposition ba_textlink}

Ο Ζεπ Μπλάτερ εκλέχτηκε πρόεδρος της FIFA για πέμπτη διαδοχική φορά καθώς συγκέντρωσε 133 ψήφους έναντι 73 του Αλί Μπιν αλ-Χουσείν. 

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας όσον αφορά στην ανάθεση του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ δεν άλλαξαν τα δεδομένα όπως κάποιοι ίσως πίστευαν. Ο Ζεπ Μπλάτερ παραμένει στο θρόνο του προέδρου της FIFA καθώς εξελέγη για πέμπτη διαδοχική φορά (η πρώτη το 1998!) συγκεντρώνοντας 133 ψήφους από τα 209 μέλη της ομοσπονδίας που πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία, με τον έτερο υποψήφιο Αλί Μπιν αλ Χουσεΐν να παίρνει 73 ψήφους.

Η ψηφοφορία οδηγήθηκε σε δεύτερο γύρο καθώς στον πρώτο ο Ζεπ Μπλάτερ ναι μεν είχε διαφορά 60 ψήφων έναντι του Αλί Μπιν αλ-Χουσεΐν, 133 έναντι 73 (υπήρχαν και τρεις άκυρες ψήφοι), όμως δεν συγκέντρωσε τα 2/3 των ψήφων για να εξασφαλίσει την άμεση εκλογή του που ήταν οι 139 ψήφοι.

“Δεν χρειαζόμαστε επαναστάσεις, αλλά εξελίξεις. Θεωρούμαι υπεύθυνος για την καταιγίδα. Το αποδέχομαι σαν μια ευθύνη που έπεσε στους ώμους μου. Θα διορθώσουμε τη FIFA μαζί, θα φτιάξουμε μια συνομοσπονδία ακόμη πιο δυνατή.

Σας το υπόσχομαι. Μπορώ να τα καταφέρω με την αγάπη μου και την ενέργειά μου. Μια όμορφη FIFA. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. Σας χρειάζομαι. Το ποδόσφαιρο είναι συναισθήματα και ελπίδα. Με ξέρετε όλοι. Δεν χρειάζονται συστάσεις.

Ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε κι εγώ γνωρίζω πως μπορώ να στηριχθώ σε εσάς. Πρέπει να ξαναφτιάξουμε το καλό μας όνομα. Και θα ξεκινήσουμε από αύριο κιόλας. Θέλω να είμαι μαζί σας. Θέλω να συνεχίσω μαζί σας. Είναι θέμα εμπιστοσύνης.

Για μένα είναι θέμα σεβασμού. Αγαπητοί φίλοι, το ποδόσφαιρο χρειάζεται έναν δυνατό και έμπειρο ηγέτη που γνωρίζει τα μέσα και τα έξω. Όλα είναι στα χέρια σας”, είχε τονίσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας ο Ζεπ Μπλάτερ λίγο πριν την ψηφοφορία των 209 μελών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του ο μεγάλος χαμένος της ψηφοφορίας για την άναδειξη του νέου προέδρου της FIFA, ο Πρίγκηπας της Ιορδανίας Αλ Μπιν αλ-Χουσεΐν, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

“Δεν θα κρυφθώ όταν η κατάσταση θα είναι άσχημη, ούτε σκοπεύω να βγω μπροστά όταν θα είναι όλα καλά Δεν υπάρχει πιο κρίσιμη στιγμή από αυτή. Πρόκειται για κρίσιμο σταυροδρόμι στο ποδόσφαιρο.

Δεν θα κρυφθώ στους δύσκολους καιρούς. Είστε οι κάτοχοι του παιχνιδιού. Θα ανοίξω τις πόρτες της FIFA”.

Πηγή: balla.com.cy