Πρώτο και καλό βήμα

{loadposition ba_textlink}

Το κλίμα είναι εμφανές πως έχει αλλάξει. Η καχυποψία φαίνεται πως εκλείπει καθώς ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Τουρκοκυπρίων δείχνει να προτιμά την ευρωπαϊκή προοπτική της ενιαίας Κύπρου, από την απομόνωση που έχει επιλέξει για τους Τουρκοκύπριους η τουρκική ηγεσία.

Οι δύο ηγέτες των κοινοτήτων σέβονται αλλήλους και αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Η ειλικρίνεια και οι αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορούν να συμπαρασύρουν και την Τουρκία που ανησυχεί χωρίς λόγο. Γιατί η ειρήνη και η συμβίωση θα κάνει καλό σε όλες τις πλευρές και θα οικοδομήσει την ειρήνη στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να καταλάβουν όλοι, πως η ζωή περνά και φεύγει, μόνο το χώμα μένει και η μισαλλοδοξία.

Να ανοίξει η Αμμόχωστος, η Κερύνεια, η Κύπρος να γίνει ενιαία και ελεύθερη, έτοιμη να υποδεχτεί σε κάθε γωνιά της επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Και να ωφεληθεί όλος ο πληθυσμός, ελληνικής και τουρκικής καταγωγής. Γιατί όλοι είναι Κύπριοι και έχουν δικαιώματα στην πατρίδα τους που θα είναι ελεύθερη, δημοκρατική και όχι αλυσοδεμένη.

* Κατεβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” στο http://24newspaper.com.cy!