Στη Λεμεσό το 45ο Περιφερειακό Συνέδριο του CPA

 

{loadposition ba_textlink}

Με τη συμμετοχή 70 συνέδρων από 13 εθνικά και τοπικά Κοινοβούλια διοργανώνεται το 45ο Περιφερειακό Συνέδριο Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), από τις 24 ως τις 27 Μαΐου, στη Λεμεσό.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, ενώ την έναρξη θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, τη Δευτέρα, 25 Μαΐου.

Μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στο CPA είναι οι βουλευτές Πάμπος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Τάσου και Σοφοκλής Φυττής, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου.

Εκτός από την Κύπρο, θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σκωτία, την Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Μάλτα, το Γιβραλτάρ, τις Νήσους Φώκλαντ και τις Νήσους Μαν, Τζέρσυ, Ώλντερνυ, Γκέρνσυ και την Αγία Ελένη.

Θα συμμετάσχουν επίσης βουλευτές από την Ινδία και την Αυστραλία, με καθεστώς παρατηρητή από άλλες Περιφέρειες του CPA.

Γενικό θέμα του Συνεδρίου είναι «Τα Κοινοβούλια αντιμέτωπα με τις σύγχρονες προκλήσεις», ενώ στα πλαίσιά του θα πραγματοποιηθεί και η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Περιφέρειας Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου, ενώ θα συνέλθει επίσης η Συντονιστική Επιτροπή των Γυναικών Βουλευτών της Κοινοπολιτείας.

Πηγή: KYΠΕ