Το “Hope For Children” θα παρακολουθεί την εφαρμογή της Σύμβασης Λανζαρότε

{loadposition ba_textlink}

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός “Hope For Children” UNCRC Policy Center χαιρετίζει την έναρξη ισχύος από την 1ην Ιουνίου του κυρωτικού Νόμου για τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία του παιδιού από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση, και διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της Σύμβασης.

Σε ανακοίνωση, ο οργανισμός αναφέρει ότι ο Νόμος ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 13 Νοεμβρίου 2014, και εισάγει στην εσωτερική έννομη τάξη της Κυπριακής Δημοκρατίας τη Σύμβαση Λανζαρότε.

Η Σύμβαση προνοεί για την πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της παιδικής πορνογραφίας, και την προστασία των θυμάτων, και εισάγει σημαντικές πρόνοιες για την αντιμετώπιση του ειδεχθούς αυτού φαινομένου.

Το “Hope For Children” διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των κυβερνητικών υπηρεσιών και όλων των σχετικών φορέων για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού Joseph Varughese δήλωσε ότι “ο οργανισμός βρέθηκε από την αρχή στην εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την κύρωση της Σύμβασης κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης των παιδιών” και πρόσθεσε ότι “από το 2010, οπόταν και άρχισε η εκστρατεία Ένα στα Πέντε στη Ρώμη της Ιταλίας, ο οργανισμός μας συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία και, ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συμβουλίου στην Κύπρο, εργάστηκε ασταμάτητα για την κύρωση της Σύμβασης Λανζαρότε”.

Πηγή: KYΠΕ